1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dedelerde Güreşti
Dedelerde Güreşti

Dedelerde Güreşti

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karaurgan köyünde bu sene 92.’si düzenlenen Geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşleri, 150 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Dedelerin de güreşleriyle ortama renk kattı.

A+A-

Karaurgan köyündeki çayırlık alanda yapılan güreşlerde Kars, Erzurum, Diyarbakır ve Hatay’dan gelen 150 sporcu kıran kırana mücadele etti. 4 saat süren müsabakaların sonunda başpehlivanlığı Hasankale Yolspor Kulübü’nden Harun Çiftçi alırken, ikinciliği Rüstem Kale elde etti.

 

Güreş müsabakaları sonunda kilolarına göre birinciler şöyle sıralandı:

 

Alparslan Çetinkaya (40-45), Enes Sağlan (46-50), Resul Yıldırım (51-55), Serkan Şimşek (56-60), Fatih Türk (61-65), Adem Altuntaş (66-70), Halim Korel (71-75), Nükremin Bingöl (76-80) ve Adem Akbulut (81-85 Başaltı Pehlivan), Harun Çiftçi Baş Pehlivan olurken, ikinciliği Rüstem Kale elde etti.

 

Çekişmeli geçen güreşlerde zaman zaman sakatlanmalar olurken sağlık ekipleri anında müdahale etti. Başpehlivan Harun Çiftçi ve ikinci Rüstem Kale, Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci tarafından birer altın ve para ile ödüllendirildi. Ayrıca müsabakalarda dereceye giren sporcular protokol üyeleri tarafından birer altınla ödüllendirildi.

 

Güreşlere; Kars Vali Yardımcıları Murat Demirci ve Muhammed Lütfi Kotan, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Selim Kaymakamı Yusuf Güni, Sarıkamış 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kurmay Albay Sedat Çabuk, Tabip Albay Mahir Mahiroğulları, Hakim Hüseyin Kürşat Serbes, Cumhuriyet Savcıları Can Bayır ve İbrahim Temel, Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Algın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Ekinci, İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, İl Genel Meclisi Üyeleri Zeynel Abidin Çam, Harun Karslı ve Hacı Ateş, Belediye Meclis Üyesi Boyubey Karabağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Geleneksel Karaurgan Karakucak Güreşlerinde bir konuşma yapan Kars Vali yardımcısı Murat Demirci, Karaurgan köyünde 92 yıldır geleneksel hale gelen Ata sporu güreşi yaygınlaştırmak için yapılan müsabakalara katılımın fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Demirci, “Kazanmak, kaybetmek önemli değil. Önemli olan birlik ve beraberlik içinde olmaktır.” dedi.

 

Meydan ağalığına Suat Öğel’in seçildiği güreşlerde, Ziya Kaya (83) ile Necat Doğan (85) isimli dedelerin gösteri güreşi büyük ilgi gördü.

dede-2.20100520132250.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.