1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DBP'li Belediye Başkanları Tutuklandı
DBPli Belediye Başkanları Tutuklandı

DBP'li Belediye Başkanları Tutuklandı

Kars’ta önceki gün gözaltına alınan DBP'li Digor Belediye Başkanı Ekrem Bingül ile Belediye Eş Başkanı Şengül Erkmen ve iki belediye çalışanı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

A+A-

Kars'ın Digor ilçesinin DBP'li Belediye Başkanı Ekrem Bingül, Belediye Eş Başkanı Şengül Erkmen ile iki belediye görevlisi “Zimmet ve Resmi Evrakta Sahtecilik” iddiasıyla önceki gün gözaltına alınmıştı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen Bingül, Erkmen ve iki belediye çalışanı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ZİMMET VE RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK

Önceki gün İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü tarafından Digor Belediyesi denetlendi. Mali yönetim ve kontrol sistemleri ile mali karar işlemlerinin yapılan denetimlerinde 'usulsüzlük' olduğu tespit edildi. Digor Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Zimmet ve resmi evrakta sahtecilik' suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Digor Belediye Başkanı Ekrem Bingül ile Eş Başkan Şengül Erkmen, Digor Belediyesi Muhasebe Müdürü R.K. ve Digor Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Y.Ö. gözaltına alındı.

EŞİ DE SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAK SUÇUNDAN HAPİSTE

Öte yandan Digor Eş Belediye Başkanı Şengül Erkmen’in eşi Av. Ayhan Erkmen’de Digor'un Dağpınar Belediye Başkanlığı’nı yürüttüğü 2011 yılında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Halen cezaevinde hükümlü bulunan DBP'li Erkmen'in başkanlığı İçişleri Bakanlığı tarafından düşürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.