1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Davutoğlu politikaları’ iflas etti
‘Davutoğlu politikaları’ iflas etti

‘Davutoğlu politikaları’ iflas etti

Kars sınırının açılması için NATO tatbikatı bahane edilecek.

A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan, İsrail ve İran konusunda önce “İlkelerimiz var” diyerek restler çekti, ardından birer birer yelkenleri suya indirdi. Ermenistan ile imzalanan protokollerde ‘Karabağ meselesini’şart koştu; şimdi Kars sınırının açılması için NATO tatbikatı bahane edilecek. “İsrail, gemi saldırısı için özür dilemezse ilişkileri keseriz” dedi, birkaç gün sonra İsrailli Bakan Ben Eliezer ile Belçika’da gizlice buluştu. İran’a tam destek verirken, BM’nin yaptırım kararına “Tabii ki uyacağız” dedi. İşte ayan beyan iflas eden Davutoğlu politikaları:

 

BM’ye boyun eğdi

 

İran’ın nükleer takas anlaşmasını imzalamasında  yoğun arabuluculuk çalışmaları yapan Davutoğlu, Tahran’a tam destek verirken, BM bünyesindeki yaptırımlara da muhalefet etmişti. Ancak birkaç gün önce ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile telefonda görüşen Davutoğlu, Amerikalı mevkidaşından “Aradan çekilin” mesajını aldı. Radikal gazetesine de “BM’nin İran’a yaptırım karararına uyacağız” diye konuştu.

 

Önce kükredi, ama...

 

İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk’ün ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından sert açıklamalarda bulunan Davutoğlu, İsrail’e “Özür dilemezlerse, ilişkileri keseriz” tehdidi savurdu. Daha sonra Davutoğlu, İsrail Ticaret Bakanı Ben Eliezer ile Brüksel’de gizlice buluştu. ABD’nin ısrarlarıyla yapıldığı iddia edilen görüşmenin İsrail tarafından basına yansıtılması, Türk Dışişleri’nden büyük tepki çekti.

 

Ermeni’ye sınır tavizi

 

Davutoğlu, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi için imzalanan protokollere onay için ’Karabağ meselesinde çözüm’ü şart koşmuştu. Ne var ki, ABD Dışişleri Bakanı Clinton’ın Ermenistan ziyaretinde “Topu Türkiye’ye attık” mesajının ardından Dışişleri Bakanlığı, sınırının açılmasına yönelik çalışmaları hızlandırdı. Sınır açılımına kılıf olarak da Türkiye ve Ermenistan’ın da yer alacağı NATO tatbikatı seçildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.