1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Darbeye Karşı Tek Yumruk Olduk
Darbeye Karşı Tek Yumruk Olduk

Darbeye Karşı Tek Yumruk Olduk

15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminin hedefleri arasında yer alan Kars Belediyesi, hem personelleriyle hem de tüm araçlarıyla darbeye karşı tek yumruk oldu.

A+A-

UYDURUK DARBE GİRİŞİMİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bir basın toplantısı düzenleyerek, “Güvenlik güçlerimiz ve Karslı hemşerilerimizin desteği ile bu uyduruk darbe girişimi püskürtüldü.” dedi.

Başkan Karaçanta, yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: “15 Temmuz 2016 Cuma akşamı bir grup tarafından ülkemiz üzerinde kirli oyunlar oynandı. Ülkemizin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da biz bu haksızlığı yaşadık. Tabi ki çok değerli güvenlik güçlerimizin ve çok değerli hemşerilerimizin desteği ile bu yanlış hareket önlenmiş oldu. Bunların bu uyduruk darbe girişimleri püskürtüldü ve amaçlarına, emellerine ulaşamadılar. Bizde bu süreç içerisinde Belediye Başkan Yardımcılarımız, belediye çalışanlarımız hizmet araçlarımızla yine güvenlik güçlerimizin, halkımızın yanında olmaya çalıştık. Bu süreç içerisinde tüm araçlarımızla sokaklara çıktık. Ancak bu araçlarımızdan hasar görenleri de oldu.”

BELEDİYE ARAÇLARI DARBEDEN HASAR GÖRDÜ

Başkan Karaçanta, hasar oluşan araçların resimlerini de basın mensuplarına göstererek, “İlgili Başkan Yardımcımız Tahsin Güngören’in de olay yerinde olduğu Temizlik İşlerimize ait temizlik aracımız tank darbesi ile hasar almıştır. Daha sonra ikinci bir darbe yine deposuna yapılmıştır.” dedi.

EN GÜZEL YÖNETİM ŞEKLİ DEMOKRASİ

Bundan sonraki süreci de değerlendiren Başkan Karaçanta, “İnşallah bundan sonraki süreçte bu tür olayları yaşamayız. Çünkü en güzel yönetim şekli ‘Demokrasi’dir ve Laik Türkiye Cumhuriyetinin varlığıdır. Biz Karslı hemşerilerimiz ile birlikte Belediye olarak buna inanıyoruz. Böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla sizlerin huzurunda bu tür girişimde bulunan cuntacı zihniyetini lanetle kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

ASKERLER BAŞKAN KARAÇANTA’NIN EVİNE BASKIN YAPMIŞ

Başkan Karaçanta, Askerlerin evine baskın yapmasını da değerlendirerek, “Ben evden çıktıktan sonra eve gelmişler. Eşim kapıyı açmış. Askerleri karşısında görünce o da kendince haklı olaraktan korkmuş. ‘Eşim evde yok’ demiş. ‘Gelmesi lazım. Nerededir? Arayın’ gibi sorular sorarak daha sonra da oradan ayrılmışlar.” dedi.

HERŞEY NORMAL

Şuan herhangi bir sıkıntının olmadığına da dikkat çeken Başkan Karaçanta sözlerini şöyle sürdürdü: “Herşey normal. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı. Herkes işinde, herkes gücünde. Kesinlikle herhangi bir sıkıntımız yok. Zaten konu ile ilgili Sayın Valimiz de zaman zaman açıklamalar yapıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.