1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dalmış Genel Başkanlığa Aday
Dalmış Genel Başkanlığa Aday

Dalmış Genel Başkanlığa Aday

Şahmar Dalmış CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı...

A+A-

Karslı Şahmar Dalmış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Eylül ayında yapılacak olan CHP kurultayına hazırlanan Kars-Susuz/İncesi Köyü Nüfusuna kayıtlı harita mühendisi Şahmar Dalmış, partililerden destek istedi. “Cumhuriyet Halk partisinin Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan olağan üstü kurultayında genel başkan adaylığımı ilan ediyorum.” diyen 57 yaşındaki Dalmış, 32 yıllık Tapu ve Kadastro mühendisi olduğunu, daha önce Kars’tan milletvekili adayı olduğunu söyledi. 1987’de bağımsız aday 1991’de DSP ‘den aday olduğunu da hatırlatan Dalmış, 2011’de CHP’den Kars Milletvekili aday adayı olduğunu ve son 5 yıldır İzmir’de ikamet ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu geldiğinde şiirlerine ismimi yazarak, imza atarak şiirlerini dağıttığını ifade eden Dalmış, Kılıçdaroğluna bir bildiri yayınladığını, dağıttığım bilgilerin bütün kamuoyunda bulunduğunu anlattı.

“O zaman Kılıçdaroğlu Türkiye ve CHP için büyük şanstır demiştim.” Şeklinde konuşmasını sürdüren Dalmış, elindeki kedi fotoğraflı gazete küpürünü göstererek şöyle konuştu:

“Sonra bu kedi Şero’yu gördüm ki Baykal döneminde ki hizip virüsünü taşımıştı. Yani yağmurdan kaçarken doluya yakalandık. Bu kedi Şero’nun taşıdığı hizip virüsü maalesef Kemal Kılıçdaroğlunun ekibine de geçti. Virüs burayı sarınca bunlar da küçük olsun bizim olsun diyerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den gerçek devrimci sosyal demokrat tabanın kucaklayacağı birisini aday gösterselerdi onun aldığı oya göre genel başkanlı koltuğu sallanacaktı diye Türkçeyi iyi konuşamayan bir beyefendiyi getirdiler. Türkiye’nin şehirlerini tanımıyor, Türkçe konuşamıyor ama dürüstmüş. Sokakta ki ayakkabı boyacıları da dürüsttür. Dağdaki çobana da saygım var. Onlarda dürüsttür. Küçümsemiyorum ama onları da mı Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz. Süleyman Demirel 17 yaşına kadar Isparta’da çobanlık yapmıştı. Ama cumhurbaşkanı oldu. Bende Kars’ta 17 yaşına kadar tarımla uğraştım, ırgatlık yaptım. Elleri nasırlı köylü çocuğuyum. Arpa ekmeyi yedim. Ben de Kars’ta çobanlık yaptım. İstanbul Teknik üniversitesini ben de bitirdim. Ben de Süleyman Demirel gibi cumhurbaşkanı olmak istiyorum.”

İlk Cumhuriyetin Kars’ta kurulduğunu hatırlatan Dalmış, “17–18–19 Aralık 1919’da Kars ilinde Cenubi Garbi Kafkas hükümeti kurulmuştur. Güneş doğudan doğar. Türkiye’nin kurtuluşu doğudandır. Türkiye’nin kurtuluşunu halk çocuğu yapacaktır. Deniz Gezmiş 22 yaşındaydı. Dünyaya meydan okudu. Jeolojik tabakalar yer altında sıkışır bir gün bir magma zayıf bir nokta bulur, fışkırır ve çıkar. Türkiye Cumhuriyeti ne zaman sıkışmışsa bir kurtarıcı gelmiştir. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal gelmiştir. Daha sonra İsmet İnönü gelmiştir. Daha sonra Ecevit Karaoğlan olarak gelmiştir.” diye konuştu.

Dalmış konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama ben şuanda Kars’ta doğup büyümüşüm. Köylü çocuğuyum. Tabanın adayı olarak bu Türkiye’yi yönetmeye talibim. Üç tane üniversite okumuşum. Kendim öğretim görevlisiyim. Osman Gazi üniversitesinde öğretim görevliliği yapmışım. CHP’nin eğitici eğitmeniyim. Parti okulunda görevliyim. Ben 22 senedir sosyal demokrat çizgi de politika yapıyorum. 18 yıldır CHP’nin kayıtlı üyesiyim. Beni Cumhuriyet Halk partisinde bir yere getirmek istemeyenler tamamı beni kıskandılar. Ama getirdiği insanlarla hiçbir şey yapamadılar. Bir arpa boyu yol gidemediler. Ben iki defa parti meclis üyesi adayı oldum. Ancak parti meclisinde hiç alakası olmayan kardeşlerimizi getirdiler. Nedeni de küçük olsun benim emrimden çıkmasın diyedir. Ben aykırı sesin adayıyım. Ben doğruları söylediğim için kimseye sırtımı dayamamışım. Kimseden çıkar beklemiyorum. Bağımsız bağlantısı Fidel Castro gibi, Uğur Mumcu gibi, Deniz gezmiş gibi kimsenin hegemonyasına girmemiş bir şahısım. Ben halkımı, partimi ve ülkemi tanırım. Başka hiçbir güç tanımam. Dünyada ve orta doğuda şuanda meydana gelen karışıklıkların sebebi kendi sırtlarını müteahhitlere dayayanlar, bir takım karanlık işlerle uğraşanlar, lüks otel lobilerinde gizli pazarlık yapanlar ülkeyi bu hale getirdi. Ben açık sözlüyüm. Benim babam 85 yaşında öldü. İstiklal savaşı gazisidir. Susuz ilçesi İncesu köyündenim ben. Cumhuriyet Halk partisinin genel başkan adayıyım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.