1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun
Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

Cumhuriyet Bayramı törenleri Valilik makamında Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın tebrikleri kabulüyle başladı.

Tören daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramı kutladı. Cumhuriyet Bayramı töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da okundu.

Karaman’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah rahmet, yakınlarına başsağlığı dilekleri dileyerek konuşmasına başlayan Kars Valisi Günay Özdemir, “Dünya’daki pek çok ulusun özlemini duyduğu fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetlerine dayanan Cumhuriyet yönetimi, aziz milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirve noktasıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşu, milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olan milli mücadele sonunda olmuştur. Bu mücadele; hür yaşama arzusunu tüm dünyaya haykıran bir milletin, işgal edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişinin ifadesidir. Samsun’dan başlayan bu destansı diriliş mucizesi, tarihin en güç işi sömürgeciliğin pençesinden kurtulmayla sonuçlanıyor, milletimiz ve onun mücadele azminin yüksek tecellisi Türk Ordusu ve onun eşsiz komutanı Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist orduları bir daha buna asla cüret edemeyecekleri şekilde Türk vatanından söküp atıyordu. İşte; Türk Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşının adıdır” dedi.

Vali Günay Özdemir, “Türkiye Cumhuriyetinin 91 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz. Nitekim milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Cumhuriyetimiz, aradan geçen 91 yılda başta demokrasi olmak üzere, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, teknoloji ve ulaştırma alanlarında önemli mesafeler kat etmiş, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı olmuştur. Bugün Türkiye, İslam dünyasındaki tek laik ve demokratik cumhuriyet, çağdaş, bölgesinde hatırı sayılan bir güç, bir istikrar unsuru, dünyanın gelişmiş 20 ekonomisinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir. Türkiye Cumhuriyeti; önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu anlamlı ve gururlu günümüzde, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere kurtuluş ve uygarlık mücadelesiyle Cumhuriyeti bize emanet edenlerle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Aziz Milletimizin en anlamlı ve büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramını yürekten bir kez daha kutluyor, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti yaşatmaya yeminli olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı törenleri daha sonra öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla devam etti. Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilerin ödülleri vali, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından verildi. Öğrenciler tarafından konser verildi, halk oyunları gösterisi yapıldı. Cumhuriyet Bayramı Törenleri, askeri geçişin ardından sona erdi.

“CUMHURİYET RESEPSİYONU VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İPTAL EDİLDİ”

Öte yandan Cumhuriyetin 91. yılı kutlamaları çerçevesinde bugün saat 18.00’de Kars Öğretmenevinde yapılması planlanan Cumhuriyet Resepsiyonu ve Kars Kalesi’nde yapılacak olan havai fişek gösterileri, Karaman’da meydana gelen maden ocağı kazası sebebiyle iptal edildi.

 Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 91. Yılı Kutlama Mesajları...

KARS VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR

Ulusal egemenliği esas kılan cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıldönümünü büyük gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Eşitlik ve özgürlük ilkeleri üzerinde hiç bir ayrım yapmadan kendi iradesini ortaya koyarak, hiçbir zümre ve grubun etkisi altında kalmadan kendi kendini yönetebilmesi anlamına gelen cumhuriyet; aziz milletimizin Atatürk önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla girdiği bağımsızlık mücadelesinin ardından elde ettiği eşsiz bir zaferin tacıdır.

Nitekim milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Cumhuriyetimiz aradan geçen 91 yılda başta demokrasi olmak üzere, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, teknoloji ve ulaştırma alanlarında önemli mesafeler kat etmiş, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızı olmuştur.

Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili gençler…

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’e doğru giden yolda hep birlikte hedeflerimize emin adımlarla yürümeliyiz. Cumhuriyetimiz; birlik ve beraberlik için hareket ettiğimizde, imkânsız denileni başardığımızın ispatıdır.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, aziz milletimizin haklı onur gününü kutluyorum.

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ AHMET ARSLAN VE PROF. DR. YUNUS KILIÇ

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişimi olan Cumhuriyet tarihte eşine çok az rastlanır bir başarının  örneğidir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşı inanç ve kararlıkla kazanılan bu zafer, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için atılan adımların başlangıcıdır. Atatürk’ün açtığı bu yolda, bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur, barış ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için tüm milletimizle el birliği ile çalışacağız. Farklı dil, inanç ve kültürleri ile bir arada yaşayan milletimiz, kardeşçe birbirini kucaklayarak ve sıkı sıkıya kenetlenerek aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşacağız.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  gazilerimizi, bu ülke toprakları için kanını dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve Karslı hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

KARS BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, “Bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührü, kıyamete kadar kalacak” ifadesinde bulundu.

“Koca bir cihan devletini liğme liğme etmek suretiyle Türk Milletini ve Türklüğü tarih sahnesinden silme gayretinde bulunan emperyalist ve küresel güçler içteki bulunan yerli iş birlikçileri sayesinde bu gayelerine kısmen ulaşmışlar, bölüşülen ve parçalanan topraklarımız uzun süre düşman çizmesi altında inim inim inlemiştir” ifadesinde bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Bu vahim durum Türk Milletinin Yüksek İmanı ve kararlılığı karşında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve onun arkadaşları tarafından Samsun’da atılan ilk adım ve devamında verilen büyük mücadele sonucu düşmanlar topraklarımızdan kovulmuş, geldikleri gibi geri gönderilmiştir.

Anadolu Topraklarına yeniden vurulan Türk mührü sonucu, 29 Ekim 1923 günü, Türk Milletinin karakterine ve medeniyet anlayışına uygun olan Cumhuriyet sistemi ilan edilerek, Türk Milletinin yeniden vatan yaptığı bu topraklar da kıyamete kadar kalması sağlanmıştır. Bugün idrak ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük zorluklar, çile, ızdırap ve meşakkat sonucu bizlere emanet edilmiş bu emanetin ilelebet kalması konusunda da tavsiyelerde bulunmuştur.

Bugün geldiğimiz nokta da görünen manzara, endişeli ve kaygılı bir durum sergilemektedir. Bundan 91 yıl önce ki Türklüğü ve Türk Milletini Anadolu’dan kovmaya çalışan küresel ve emperyalist güçler bugün de aynı şekilde yerli iş birlikçilerin sayesinde Türk Milletinin ve Cumhuriyetin değerlerini yıpratmak ve ortadan kaldırmak için ellerinden gelen sinsi ve tehlikeli oyunları oynamaktan çekinmemektedirler.

Bu durum karşısında Büyük Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de sağduyusu ve sarsılmaz iradesi ile karşı koyacak bu çirkin ve sinsi oyunu oynayanlara ağır bir tokat vuracaktır.

Unutulmamalıdır ki!

Bu topraklara vurulan tarih öncesi Türk mührü, kıyamete kadar kalacak, Türkün ve Türk Milletinin azmi karşısında içten ve dıştan plan kurmaya kalkışan mahviller emellerine ulaşamayacaklardır. Bu topraklar dün Türk’tü bugün de Türk yarın da Türk olarak kalmaya devam edecektir.

Zihinlerinde ve beyin arkalarında Yeni Türkiye safsatasıyla aldatmaya ve kandırmaya çalışan siyasi düşünceye sahip olanlar, koca bir geçmişi olan Türk Milletinin bu topraklarda kurmuş olduğu son kale olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 91 yıl yaşadığı gibi kıyamete kadar da yaşayacağını hiç kimse unutmamalıdırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yılını kutlarken, bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına Allah rahmet diliyorum.”

KARS İL EMNİYET MÜDÜRÜ ERCAN ÇAKMAK

Ülke olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıl dönümünü kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti; her şeyini kaybetmiş olan bir milletin, bağımsızlığını kazanabilmek için topyekün verdiği, eşi benzeri görülmemiş büyük mücadelenin sonucu kurulmuş ve bu topraklarda yaşayan herkese emanet edilmiştir.

Tarihsel süreçte, bütün unsurlarıyla bir arada yaşamayı en iyi başaran topluluk olan Milletimiz, çocuklarımızın aydınlık geleceği için, birbirine saygılı, kişisel çıkar ve menfaatlerini düşünmeden, sorumluluk taşıyan, barış içerisinde yaşamayı bilen felsefesiyle birçok millete örnek olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı anlayışla birlikte yaşamaya devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu yoktur.

Ecdadımızın canı pahasına kazandığı bu Ülkeyi ve Cumhuriyeti koruyarak, bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Milletimizi tek bir amaç etrafında birleştiren Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bütün silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

KAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZCAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde milletçe duygu birliği içinde bizi biz yapan değerlerimize daha sıkı sarılmalı ve bu değerlerimizi yüceltmeliyiz. Bu duygu birliğini ve değerlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de korumalıyız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anar şahsım ve Üniversitemiz adına hürmetlerimi sunarım.

YURDAKOŞ: CUMHURİYET, EN UYGUN YÖNETİM ŞEKLİDİR

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Yurdakoş mesajında, büyük önder Atatürk’ün Türk milletine, en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu değişik sözlerinde ifade ettiğini hatırlatarak, Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin devleti yöneten ve halkı temsil eden isimlerin belli seçim dönemlerinde halkın verdiği oylarla başa geldiği yönetim şekli oluğunu da belirten Yurdakoş mesajına: “Bu yönetim şekli sayesinde mutlak hakimiyet ve veraset yöntemini ortadan kaldırılmıştır. Ülkemizde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir; fakat aslında 23 Nisan 1920 tarihinden itibaren, Cumhuriyet yönetiminin alt yapısı atılmaya başlanmıştır. 23 Nisan 1920’de “egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu” belirtilmiş ardından bu yeni düzenin kurulması için hızla çalışmalar yapılmıştır. Bunlar Türkiye Cumhuriyetinin kaderini bağlayan aşamalardır. Cumhuriyet yönetimi ile Türkiye Hukuk devleti statüsü kazanmıştır. Her yıl olduğu gibi bugünde, ulusal egemenliği esas kılan cumhuriyetimizin ilan edilişinin 91. yıl dönümünü büyük gururla kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşmaktayız.

Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı ve coşkulu günde milletçe duygu birliği içinde bizi biz yapan değerlerimize daha sıkı sarılmalı ve bu değerlerimizi yüceltmeliyiz. Bu duygu birliğini ve değerlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de korumalıyız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anar, tüm Kars halkının Cumhuriyet bayramını kutlarım” dedi.

KARS ARPAÇAY KAYMAKAMI FARUK ERDEM

Bayramlar; özellikle de milli bayramlar milli duyguların sergilendiği, millet olma şuurunun şekillenip kuvvetlendiği, tarih hazinesinin canlandığı özel günlerdir. Bu anlamda Cumhuriyet Bayramımız da şanlı tarihimizin altın sayfalarından biridir. Milletin bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı milli mücadele ile Cumhuriyetin temelleri atılmış, 29 Ekim 1923’te ise Cumhuriyetin ilanı ile sağlamlaştırılmış ve şeref tacını giymiştir. Bu duygu yoğunluğunda tarih kitabının bu kahramanlık sayfasını bize sunarak dünya tarihine dipnot düşen ve tarih tünelinden ebediyete akan seçilmiş ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla yad ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

Cumhuriyet bayramınızı kutlar Cumhuriyetle çağdaş uygarlık yolunda  müreffeh günler dilerim.

ARPAÇAY BELEDİYE BAŞKANI ERÇETİN ALTAY

Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını gururla kutluyor, şahsım ve Arpaçay İlçesi adına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

SELİM BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ALTUN

Tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan ve büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Milli Mücadele sonucunda kazanılan zaferle taçlandırarak kurduğumuz Cumhuriyet’in 91.Yıl dönümünü millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın mutluluğu, sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Cumhuriyeti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilirken, halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlarım

KARS TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI FAHRİ ÖTEGEN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde milletçe duygu birliği içinde bizi biz yapan değerlerimize daha sıkı sarılmalı ve bu değerlerimizi yüceltmeliyiz. Bu duygu birliğini ve değerlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de korumalıyız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anar, hürmetlerimi sunarım.

AK PARTİ KARS MERKEZ İLÇE BAŞKANI YUSUF KAYA

Cumhuriyetimizin 91. kuruluş yıldönümünü heyecan ve gururla kutluyoruz. Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşmanlarına karşı verdiği kararlı mücadeleyle, kaderi üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olamayacağını kanını ve canını vererek göstermiştir.

Hiç şüphe yok ki istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, bugün de aynı ruh ve kararlılığa, aynı özveriye sahiptir.

Çünkü Türk milleti, verdiği mücadeleyle kendi geleceği hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına ilişkin büyük kararlılığını tüm dosta ve düşmana göstermiştir. Cumhuriyet’in çocukları, almış oldukları bu mirası ilelebet koruyacaklardır. Unutulmamalıdır ki, Türk milleti engin tarihi olan genç bir Cumhuriyet’e sahiptir ve bu nedenledir ki; Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik duyguları içinde sahip çıkmak hepimizin asli görevidir.

Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kurucu kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

EĞİTİMCİ İŞADAMI MURAT SAĞLAM

Cumhuriyet, en ideal yönetim biçimlerinden biri olan demokrasiyi bağrında geliştirebilen en iyi sistemdir. Milletimiz de cumhuriyetini geliştirip, demokrasinin nimetlerinden en üst seviyede sürekli faydalandığı anda kadim tarihi ve eşsiz kültürüyle üst düzey toplumlar içindeki yerini sağlama alacaktır. Bu nedenle ülkemizi koruyup geliştirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bizler gelecek nesillerimize her yönüyle gelişmiş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilinciyle, el ele kenetlenerek bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve köklü medeniyetimizin bize kazandırdığı değerlere sahip çıkmalı, bu konuda üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeliyiz. Gençlerimiz ise, her safhası eşsiz kahramanlık örnekleriyle dolu olan tarihimizi öğrenip idrak ederek geleceğe daha ümitle bakmalıdır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle yaşadığımız gurur ve heyecanın hat safhaya çıktığı bu anlamlı günde tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla tebrik eder, saygılar sunarım.

TOBB KTSO GGK BAŞKANI İBRAHİM ÇANTAY

Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Bugün, aziz milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde kendi küllerinden çağdaş bir Cumhuriyeti var etmeyi başardığı gündür. Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetin temel değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi, bizi biz yapan değerleri daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır.

İŞADAMI MİKAİL DEMİR

Genç ve dinamik Cumhuriyetimizin her geçen gün gelişerek ve büyüyerek geldiği bu nokta hepimize büyük mutluluk vermektedir. Dünya ile rekabet gücümüz her alanda artarak devam etmektedir. Azim ve kararlılıkla istikrarımızı sürdürmek ve bu büyük milleti dünya milletler ailesi arasında üst noktalara taşımak en büyük hedefimizdir. 91. yılında bugün, Cumhuriyetimiz üstündeki her türlü vesayetten ve gelişmesini engelleyecek her türlü zincirden bir bir arınmaktadır. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki; 91. yılında çok daha demokratik, özgür ve katılımcı bir anlayışla cumhur, Cumhuriyetine çok daha sıkı bağlarla sahip çıkmaktadır.

ÇİMENTO FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ YASİN SARIÇAMLIK

Tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen, omuz omuza verilen kurtuluş mücadelesindeki zafer, Milletimizin kendi kendini yöneteceği, Cumhuriyeti getirmiştir. Milletimizin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlamış ve her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermiştir.Bu duygu birliğini ve değerlerimizi geçmişte olduğu gibi bugün de korumalıyız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anar, hürmetlerimi sunarım

DOLUNAY DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI FARUK OCAK CUMHURİYETİN 91. YILI MESAJI

Türk Milletinin dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile idrak ediyoruz. Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur.

Kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o günden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Milletimizin eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği birlik ve beraberlik, sonsuz fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Aziz milletimiz, bağımsızlığına göz diken düşman unsurlarına karşı verdiği kararlı ve onurlu mücadeleyle, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla göstermiştir. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Köleliği elinin tersiyle iten, esareti reddeden ve boyunduruk altına alınmayı asla kabul etmeyen bu yüksek ruhun, kendisine en çok yakışan yönetim şekli cumhuriyetle bütünleşmesi elbette son derece normal görülmelidir.

Cumhuriyet, milletimizin var oluş mücadelesinin en önemli kazanımı olmuştur. Milli gayret ve azminin bir eseridir. Cumhuriyetle birlikte milletimiz bugün hür ve bağımsız olarak çağdaş uygarlığın onurlu devletleri arasında en önde ve dimdik ayaktadır. Cumhuriyetle birlikte, milletimiz millet olarak devlet, millet, bayrak, dil ve din bilincine kavuşmuş, demokratik, laik ve sosyal bir devlet olarak yürümeye başlamıştır. Cumhuriyet`in temelinde yatan olgu, Türk milletini, tüm kurum ve kurallarıyla çağdaş bir yönetime, hak ettiği bir yaşam düzeyine kavuşturmaktır. Türk Devleti, şanlı tarihini, geleneğini, kültürünü, inancını muhafaza ederek önündeki yolda geleceğe umutla yürüyecektir.

Türk milleti tarih boyunca hiçbir zaman zulmeden, zalimlere karşı sessiz kalan bir millet olmamıştır. Tarihin adalet terazisinde, bu vasfı ile daima yer alacak ve gıpta edilecek bir Milet olarak yer alacaktır. Türk milleti, milli birlik ve beraberliği sayesinde bugün dimdik ayaktadır. Aradan geçen 91 yıl boyunca varlığına ve bölünmez bütünlüğüne yönelik iç ve dış güçlerin kanlı oyunlarının, hain tertiplerinin ve saldırılarının üstesinden gelmeyi bilmiş ne kadar büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta KARS’lı hemşerilerimiz olmak üzere yurt içinde ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı`nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk`ün ifadesiyle, bu büyük bayramın, her geçen yıl daha büyük onurlarla, mutluluklarla, huzur ve refah içinde kutlamasını gönülden diliyor saygı ve selamlarımı sunuyorum.

AKTİF EĞİTİM SEN İL TEMSİLCİSİ SEYİT URAÇİN

91. yılını gururla kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramını bize bayram yapan, Cumhuriyetimizin mimari  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , milletimizin temiz sinesinde yetişen kahraman silah arkadaşlarını, üzerinde yaşadığımız cennet toprakları vatan yaparak bize emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.  Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.