1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çöplerinizi rast gele atmayın
Çöplerinizi rast gele atmayın

Çöplerinizi rast gele atmayın

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da emniyet kuvvetleri tüm tedbirleri alarak tedbirleri elden bırakmıyor.

A+A-

İl genelinde olduğu gibi kent merkezinde de olası bombalı saldırılara karşı tedbirleri elden bırakmayan polis ekipleri şüpheli, araç, şahıs ve şüpheli paketlere karşı temkinli yaklaşıyor. Gün geçmiyor ki duyarsız ve dikkatsiz bazı vatandaşlar tarafından ulu orta bırakan paket veya çantalar, polis ekiplerini harekete geçiriyor. Duyarsız vatandaşların sokak ve caddelere rastgele bıraktığı paketler ise başka duyarlı vatandaşlar tarafından polis ekiplerine bildiriliyor. Bu türden ihbarı alan polis ekipleri derhal şüpheli poşet ve çantanın yanına gelerek ilk önce çevre güvenliği alarak olası patlama riskine karşı bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapatıyor. Daha sonra da olay yerine bomba imha ekibi gelerek şüpheli paketi kontrollü bir şekilde imha ederek halkın güvenliğini sağlıyor. Bu konuda ise halkın çok daha dikkatli olması ve çöp ile atıklarını belediyenin belirlemiş olduğu saatlerde ve yerlere bırakması oldukça önem taşıyor.

Nerdeyse her gün yaşanan olayda ise önceki gün akşam saatlerinde Faikbey Caddesi üzerindeki Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde bulunan kapı girişine bırakılan şüpheli poşet, fünye ile patlatıldı.

İhbarını değerlendiren bomba imha uzmanları, Faikbey Caddesi ile Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) caddelerini trafiğe kapattı. Şüpheli poşetin çevresine güvenlik şeridi çeken emniyet mensupları vatandaşların bölgeden geçişine izin vermedi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanları özel kıyafetlerini giyerek şüpheli poşeti kontrol etti. Caddeye çekilen güvenlik şeridi arkasına toplanan vatandaşlar da meraklı bakışlarla gelişmeleri izlediler.

Poşetin fünye ile patlatılmasının ardından bomba uzmanı poşetin çöple dolu olduğunu herhangi bir patlayıcı maddenin bulunmadığını belirledi. Bunun üzerine herkes rahat bir nefes aldı ve kapatılan yollar yeniden trafiğe açıldı. Öte yandan fünye ile patlatılan poşetin içerisinden ise çöple birlikte ekmek çıktı.

Bizlerde Gazetemiz marifetiyle vatandaşlarımıza çağrıda bulunarak çöplerini ve atıklarını belediyenin belirlemiş olduğu gibi akşam 19.00 ve sabah 07.00’da belirtilen yerlere bırakmalarını öneriyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.