1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cinsel Üreme Sağlığı Eğitimi
Cinsel Üreme Sağlığı Eğitimi

Cinsel Üreme Sağlığı Eğitimi

Karslı gençlere, cinsel ve üreme sağlığı eğitimi verilecek...

A+A-

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), özellikle son yıllarda, genç dostu politikaların savunuculuğunu yapıyor ve yürüttüğü programlarla ülkemizde gençlere yönelik cinsel sağlık/üreme sağlığı (CSÜS) alanında sunulan bilgi ve hizmetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına öncülük ediyor.

UNFPA; gençlik kuruluşları, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler, kamu kuruluşları ile aktif işbirliği içerisine girerek; genç dostu hizmet modelleri geliştirerek, hizmet sunucularına ve öğretmenlere eğitim sağlayıp, gençlik ve ergenlik danışma merkezleri kuruyor. Ülkenin değişik bölgelerinde üniversite öğrencileri için gençlik akran eğitimleri uygulayarak ve askerlik hizmetini yapan her gence kapsamlı CSÜS eğitimleri sağlayarak, gençlerin bu alanda bilgi ve hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor.

 

Gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığını teşvik etmek ve HIV/AIDS’ten korunmalarını sağlamak için UNFPA, Genç Akran Ağı (Y-PEER) ve MTV küresel bir gençlik farkındalık yaratma ve savunuculuk kampanyası yürütüyor.

 

Bu küresel kampanyanın Türkiye ayağı olarak UNFPA Türkiye, Levis, Habitat için Gençlik Derneği, toplum gönüllüleri genc akranlar aracılığı ve MTV Türkiye’nin desteği ile birlikte hareket ediyor. Türkiye’nin ilk ulusal gençlik cinsel sağlık, üreme sağlığı savunuculuk kampanyası; Bir Gençlik Hikayesi Nisan 2007’de başlatıldı. 2008 yılında da Yapı Kredi WORLD Card destekleyiciler arasına katıldı.

 

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencisi Eğitmen Hasan Çiçek, “Genç Akran Ağı eğitimine katılarak, bu eğitimin Kars’ta verilebileceğine inandı. Bu alanda tüm gençlere ve yetişkinlere buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Farklı üniversitelerden gelecek eğitmenlerin ve siz katılımcıların öğle yemekleri Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından karşılanacaktır. Ücretsiz bir şekilde halkımıza üreme sağlığı ve cinsel sağlık alanında eğitim vermek istiyoruz. Bu konuda duyarlı tüm öğretmenler ve veliler, duyarlı tüm vatandaşlarımız bizimle bağlantıya geçebilirler. Eğitimlerimizi hemen başlatmak istiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.