1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cilavuz’un geleneksel köy ürünleri revaçta
Cilavuz’un geleneksel köy ürünleri revaçta

Cilavuz’un geleneksel köy ürünleri revaçta

KOSGEB desteği ile Susuz’da açılan Cilavuz köy ürünleri işletmesi Pazartesi günü hizmet vermeye başladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Cilavuz köy ürünleri işletmesinde, yerelde yetişen ve üretilen ürünler ile mevsiminde toplanan doğal ürünleri geleneksel yöntemlerle hazırlanarak satışa ve tüketime hazır hale getiriliyor. Ürünlerin satışı ilçeye katma değer kazandırırken aynı zamanda damağında doğalı arayanlara hitap etmeyi hedefleyen bir işletme olduğu bildirildi.

İşletmenin açılışının ardından KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş ve Ardahan İl Müdürü Ramazan Sivri İşletmeyi ziyaret ettiler.

İşletmede incelemede bulunan Lütfullah Aktaş “İyi düşünülmüş, iyi hazırlanmış bir işletme. Çok temiz ve düzenli, olması gerektiği gibi. İyi iş yapmasını ve hayırlı kazançlar diliyorum. İnternet aracılığıyla daha geniş bir kesime hitap edebilir” dedi.

Cilavuz Köy Ürünleri işletmecisi kamudan emekli Hürriyet Zariç, Susuz’da bir şeyler yapmak için, genç girişimcilere örnek olmak için bu işletmeyi kurduğunu söyledi. Cilavuz’u bir çok değerleri ile unutturmamayı hedeflediğini de söyleyen Hürriyet Zariç: “Bunu yaparken de gurbetteki hemşerilerimize, Susuz’u sevenlere, Cilavuz’u unutamayanlara, aradıkları damak tadında geleneksel yöntemlerle doğal ürünler sunmayı hedefledik. Bu hedefe yürürken de ‘Çocuklarımıza yedirmediklerimizi sizlere yedirmeyeceğiz’ ilkesiyle hareket etmeye kararlıyız. Doğadan sofranıza diyerek yola çıktık. En kısa zamanda http://www.cilavuzkoyurunleri.com internet sayfası ve diğer sosyal medya hesaplarından da hizmet vermeyi hedefliyoruz. ‘Cilavuz Köy Ürünleri’ ne destek veren tüm dostlarımıza, işletmemizi ziyaret eden KOSGEB Müdürlerimiz Ramazan bey ve Lütfullah beye manevi güçlerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.