1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çikolatalı karşılama
Çikolatalı karşılama

Çikolatalı karşılama

2014-2015 eğitim sezonunun yeni öğrencilerine çikolatalı karşılama...

A+A-

Kars’ta Ana Okulu, İlkokul ve Ortaokul alanında eğitim faaliyeti yürüten Özel Sultan Alparslan Kolejinde yeni eğitim öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Okulda 1. sınıf öğrencileri bir üst sınıf öğrencilerince çikolata ikram edilerek karşılandı.

Tüm Türkiye’de ve Kars’ta üç aylık yaz tatilinin ardından ilkokul, ortaokul ve liselerin bahçeleri, derslikleri ve salonları öğrencilerle doldu. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını özleyen öğrenciler aileleriyle birlikte geldikleri okullarda hasret giderdiler. Kars Özel Sultan Alparslan Kolejinde yeni okula başlayan öğrenciler ise bir birinde farklı sürprizlerle okulun ilk gününe başladı. Öğretmenleri tarafından karşılan öğrenciler okulun salonuna alındılar. Burada bir üst sınıf öğrencilerinin çikolata ikramını alan öğrenciler sahnede arkadaşlarını selamladılar. Ardından ise çizgi film seyreden öğrenciler sınıflarına geçerek öğretmenleriyle tanıştılar.

Kolejde çocuklarıyla birlikte heyecan yaşayan velilerden 1. sınıf öğrencisi Kuzey Aras’ın annesi Sinem Aras çok mutlu olduklarını söyledi Aras; “Israrla yazdırmaya çalıştığımız okuldayız. Oğlum sabah çok büyük bir heyecanla ilk kez okula geleceğinden dolayı kendi kendine uyandı.  Oğlumla birlikte okulumuzu çok seviyoruz, öğretmenimizi de çok sevdik ve başarılar bekliyoruz.”dedi. Kuzey Aras’ın teyzesi Sedanur Tombul ise yeğeninin sabah bayağı bir heyecanla uykudan kalktığını ifade ederek; “Teyzecim hadi gidelim diye erkenden uyandı. İnşallah bütün yıl böyle gider.”dedi.

KARS HALKININ GÖSTERMİŞ OLDUĞU TEVVECCÜHE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kolej Müdür Yardımcısı Fahri Esen Kars’ta şehrim eğitim çıtasını yükseltmek ve geleceğin eğitimli nesillerce şekillendirilmesine imkan sağlamak amacıyla kurulan Özel okullları Sultan Alparslan Koleji tüm zamanların en iyi doluluk oranıyla eğitime başladığını söyledi. Esen, “2014-2015 eğitim sezonunu açtık. Öğrencilerimiz ve velileri gibi bizlerde heyecanlıyız. 1. sınıflarımız ilk defa ders başı yaptılar. Onları ağabeyleri ablaları çikolatalarla karşıladılar. İnşallah onlar için güzel bir gelece ilk adım olmuş oldu. Kars halkının göstermiş olduğu teveccühe teşekkür ediyoruz. Şu an %95 oranında doluluk oranımız var. Çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimize velilerime eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”dedi.

Büyük öğrenciler arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken kimisi ise ailesinden ve ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'ndan 1. sınıf öğrencisi Ceyda Işık, "Okullar açıldı, çok heyecanlıyım. Derse gelmeyi, okuma ve yazmayı öğreneceğimden dolayı heyecanlıyım. Okumayı yazmayı çok iyi öğrenmek istiyorum." dedi.

Dördüncü sınıf öğrencisi Beyza Güneş de "Okulun ilk günü olduğu için çok heyecanlıyım. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Dördüncü sınıfa geçtiğim için çok mutluyum." diye konuştu.

Türkiye’nin bazı noktalarında öğrenciler okullarına devlet eliyle verilen zarar ve engellemelerden dolayı buruk girdi. Kars’ta şehrim eğitim çıtasını yükseltmek ve geleceğin eğitimli nesillerce şekillendirilmesine imkan sağlamak amacıyla kurulan Özel okulu Sultan Alpartslan Koleji tüm zamanların en iyi doluluk oranıyla eğitime başladı.

Öğretmenlerini ve arkadaşlarını özleyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte geldi. Büyük öğrenciler arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken kimisi ise ailesinden ve ayrılmanın üzüntüsünü yaşadı.

skişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'ndan 1. sınıf öğrencisi Ceyda Işık, "Okullar açıldı, çok heyecanlıyım. Derse gelmeyi, okuma ve yazmayı öğreneceğimden dolayı heyecanlıyım. Okumayı yazmayı çok iyi öğrenmek istiyorum." dedi.

Dördüncü sınıf öğrencisi Beyza Güneş de "Okulun ilk günü olduğu için çok heyecanlıyım. Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Dördüncü sınıfa geçtiğim için çok mutluyum." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.