1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır kül oldu
Çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır kül oldu

Çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır kül oldu

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı İsısu köyünde çıkan yangında 5 ev ile 5 ahır kül oldu.

A+A-

Edinilen bilgiye göre, Sarıkamış’a 40 kilometre uzaklıktaki İsısu köyünde,henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında yan yana 5 ev ve 5 ahır yandı.Evlerde yaşayanların yaylada olması büyük bir faciayı önledi.

Yangının kısa sürde büyümesi üzerine Sarıkamış, Selim, Kars, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamış Orman işletme müdürlüğü,9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Kafkas Üniversitesine bağlı itfaiye ekiplerinin sevk edildiği köyde vatandaşlarda yangını söndürmek için seferber oldu. Olay yerine sevk edilen Jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. 112 acil servis ekipleri yangın mahalinde hazır bekletildi.

Olayda can kaybı olmazken büyük maddi hasar meydana geldi.

Olay yerinde incelmelerde bulunan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, İsısu köyünde çıkan yangının kısa sürede büyümesi üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden sevk edilen 13 itfaiye aracının müdahale ettiğini söyledi.

Yangında ev ve ahırların boş olmasının daha büyük felaketi önlediğini belirten Toksoy, ”Köyün uzak oluşu yangına müdahaleyi geciktirdi. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü. Yangın şu anda tamamen söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor. Ben köylülerimize geçmiş olsun diyorum. Can kaybı olmaması sevindirici bir şey. Tabi Devlet ve hükümet olarak kısa sürede köylülerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.