1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çiftçimize Hayvan Küpesi Affı Geliyor
Çiftçimize Hayvan Küpesi Affı Geliyor

Çiftçimize Hayvan Küpesi Affı Geliyor

Düzgün: Çiftçimize Hayvan Küpesi Affı Geliyor

A+A-

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, iki yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, yasal süresinde kayıt altına alınamayan her yaştaki sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanların bu yılın sonuna kadar idari para cezası uygulanmadan kümelenerek kayıt altına alınacağını açıkladı.

Düzgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının konuyla ilgili iki yönetmeliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyerek, "Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereği 2017 sonuna kadar hayvanların küpelenmesi ve kayıtlarının yapılması hedefleniyor. Yönetmeliklerle hayvan hareketlerinin ve hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanarak, gerekli sağlık ıslah istatistik ve destekleme ödemeleri kayıtlarının daha düzenli tutulmasının amaçlanmaktadır.” dedi.

Düzgün yaptığı açıklamada ayrıca: “Türkiye'de küçük ölçekli geleneksel aile işletmeciliğinin ve göçerliğin yaygın olması, Kurban Bayramı başta olmak üzere belli dönemlerde hayvan hareketlerinin yoğunlaşması, ağır kış şartları ve coğrafi koşullarla terör gibi nedenlerden dolayı yetiştiricilerin gerekli bildirimleri zamanında yapamadığı, hayvanların da zamanında küpelenerek kayıt altına alınamamaktadır. Yapılan yönetmelik değişiklikleriyle, daha önce kayıt altına alınamayan her yaştan sığır cinsi hayvanlarla koyun ve keçi türü hayvanların bu yılın sonuna kadar idari para cezası uygulanmadan küpelenerek kayıt altına alınacaktır. Ayrıca işletmede kayıtlı hayvan mevcuduyla fiilen bulunan hayvan varlığının uyumlu olması da sağlanacaktır.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.