1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çiftçilere Tohumluk Tritikale Dağıtıldı
Çiftçilere Tohumluk Tritikale Dağıtıldı

Çiftçilere Tohumluk Tritikale Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; uygulamayla tarımsal üretimin teşvik edilmesi, hayvancılıkta kaba yem açığının giderilmesi ve çiftçilerin desteklenmesinin amaçlandığını açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars il genlinde 450 bin büyükbaş, 560 bin küçükbaş hayvan varlığının olduğunu açıklamasında hatırlatan Müdür Düzgün, hayvan yetiştiriciliği ilimiz tarafından çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İlimizde üretilen kaba yemin mevcut hayvanların ihtiyaçlarını karşılamamakta olduğunu belirten Düzgün: “Üstelik üretimi gerçekleştirilen kaba yemin büyük bir bölümünü de saman oluşturmaktadır. Samanın besin madde unsurları bakımından çok yetersiz olduğu da dikkate alınırsa, mevcut hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarında önemli ölçüde bir eksiklik söz konusudur. Bu da hayvansal ürünlerdeki verim düşüklüğünün başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Besleme değeri yüksek kaliteli kaba yem üretiminin artırılması, hayvansal ürünlerin verimlerinin kısa süre içerisinde artmasına yol açacaktır. Hali hazırda yetiştirilen yem bitkileri dışında, İlimiz Merkez İlçe ile birlikte Akyaka, Arpaçay, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim ve Susuz ilçelerinde Tritikale ekimi gerçekleştirilecektir. Bu Projeyle İlimiz bir bütün olarak ele alınacak olup 1500 metre yükseklikten 2000 metre yüksekliğe kadar seçilecek olan ekim alanlarında Tritikale yetiştiriciliği yapılarak birim alandan elde edilecek verim ortalamaları tespit edilecektir. İlimizde hayvancılık açısından büyük öneme sahip kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanması ve diğer yem bitkilerine göre, birim alandan daha az maliyetle yüksek verim elde edilmesini amaçlanmaktayız. DAP Başkanlığınca proje ile ilimizde 44 üreticiye 65 bin Kg Tritikale tohumu dağıtıyoruz. Dağıtılan tohumların ekimini, bakımını ve silaj hasadının yapımını teknik personellerimiz ve çiftçilerimizle beraber gerçekleştireceğiz. Bu projenin değerli çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. '' dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.