1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’den Kars’ta örgütlenme semineri
CHP’den Kars’ta örgütlenme semineri

CHP’den Kars’ta örgütlenme semineri

CHP Sandık çevresi örgütlenmesi için eğitim semineri düzenlendi.

A+A-

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın katıldığı seminer Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl binasında Ardahan ve Iğdır il başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Aras ve Ardahan ile Iğdır il başkanlarının açılış konuşmasıyla başlayan program CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın konuşmasıyla devam etti.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı konuşmasında sandık çevresi örgütlenmesinin önemine değinerek, eğitimlerin stratejik önemine vurgu yapıp, kazanabileceğimiz yüzde 25’lik bir oy oranı daha var dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Örgütlenme çalışması şu şekilde özetlendirildi.

SANDIK ÇEVRESİ ÖRGÜTLENMESİ ÇALIŞMASININ KAPSAMI

Sandık çevresi, Parti örgütümüzde yeni bir örgütlenme modeli için seçtiğimiz bir alandır. İlçe örgütlerimizde, örgütlenme çalışmaları, seçimlerde oy kullanılacak sandıklara göre belirlenen alanlarda yürütülecektir. Seçimlerde oy kullanılan her sandık çevresi bir örgütlenme birimidir. Her sandık için, en az iki kişiden oluşan bir görevlendirme yapılması ve olanaklıysa, bu iki üyenin kadın ve erkek olarak belirlenmesi gereklidir. Sandıklarda görevlendirilen parti üyeleri, seçimlere kadar geçecek sürede, yapılacak tüm örgütlenme çalışmalarından sorumlu olacaktır. İlçe Başkanlıkları tarafından her sandık çevresi için görevlendirilen iki üye, bu örgütlenme alanının sorumlusudur.

Sandık çevresi sorumluları, oy kullanacakları sandık çevresinde çalışmak üzere ilçe başkanlıkları tarafından görevlendirilir. Yapılan görevlendirmeler, sandık çevresi sorumlularına cep telefonundan kısa mesaj- SMS ile bildirilir. Görevlendirmenin geçerli sayılması için, sandık çevresi sorumlularının cep telefonlarından, CHP yazarak 3172’ye göndermesi esastır. Görevi kabul etmeyen veya görevden ayrılmak isteyen sandık çevresi sorumluları 3172’ye CHP HAYIR yazıp yollamalıdır. Yüksek Seçim Kurulu-YSK, bundan böyle siyasi partilerce sandık kurulu üyesi olarak görevlendirilen kişilerin adlarının siyasi parti genel merkezleri tarafından, doğrudan Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesini planlamıştır. Böylelikle, zamanında ve sağlıklı bir şekilde görevlendirmelerin yapılmasının önemi artmıştır. Sandık çevresi sorumluları, ilçe yönetimlerince, Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan ve Genel Merkez tarafından belirlenen tarihte yapılan eğitim çalışmalarına katılmaları ve yapacakları çalışmanın ayrıntıları hakkında bilgilendirilir. Sandık çevresi sorumluları, kendi seçim çevrelerinde ilçe başkanlıklarının bilgisi ile ve ilçe başkanlıklarına bilgi vererek çalışır. Sandık çevresi sorumluları, çalışma planlarını birlikte yapar; ancak ayrı ayrı çalışırlar.

Sandık çevresi sorumluları, ilçe başkanlıkları tarafından belirlenen çalışma programına göre çalışır. Sandık çevresi sorumluları, sandık çevresi örgütlenme çalışması ile ilgili eğitim programının tamamlanmasından sonra, çalışmaya başlar. Bu amaçla oluşturulan bir iş planı aşağıdaki aşamalar izlenerek yürütülebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.