1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CHP'de değişimin mimarı
CHPde değişimin mimarı

CHP'de değişimin mimarı

gazetekars.com CHP'de değişimin mimarı olarak anılan Karslı hemşerimiz Gürsel Tekin'in siyasi hayatını sizler için kaleme aldı...

A+A-

İşte Gürsel Tekin'in Kars'ta başlayıp, Alpaslan Lisesi'nde devam eden oradan da İstanbul'a uzanan siyasi hayatı...

 

Gürsel Tekin, 1964 yılında, Ardahan Kars’tan ayrılıp il olmadan önce yani Kars’ın Ardahan İlçesi'nde doğdu. Tekin, İlk ve Orta öğrenimini Ardahan'da tamamladı. Ailesinin isteği üzerine, lise öğrenimine Kars'ta devam etti. Tekin bu sırada siyasal düşüncesinin altyapısını da oluşturmaya başladı.

Savunduğu düşüncelerin "sosyal demokrasi"yle örtüştüğünü gördü. Bu yüzden, yönünü CHP'ye çevirdi. CHP Gençlik Kolları'nda faaliyet göstermeye başladı. 12 Eylül 1980 Darbesi'yle birlikte kesintiye uğrayan demokratik süreci, öğrenimini bitirmek ve teorik altyapısını güçlendirmek için değerlendirdi. Takvimler 1981'i gösterdiğinde, Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun oldu. Liseyi bitirdikten sonra, Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı. O dönemki siyasi ortam, öğrenimini tamamlamasına izin vermedi. Bu yüzden de fakülteyi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Daha sonra ilan edilen aflardan ise yararlanmadı.

Bu sırada, ailesinin ticari faaliyetlerine katkıda bulunmaya başladı. Dönemin sosyo-ekonomik koşulları, Tekin'in bundan sonraki yaşamını Batı'da sürdürmesini zorunlu kıldı. Tekin bu yüzden ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti.

Siyaset yasağının hüküm sürdüğü dönemlerde, partili arkadaşlarıyla bağlarını da koparmadı. Türkiye'nin bir gün yeniden aydınlığa kavuşacağına olan inancını hiç yitirmedi.

Darbenin etkilerinin ortadan kalkması ve yeniden sivil yaşamın başlaması üzerine 1984 yılında kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de (SODEP) görev aldı. SODEP Gençlik Kolları'nda aktif rol üstlenen Tekin, seçim çalışmalarına katıldı. 12 Eylül'ün ülkenin üstüne örttüğü "ölü toprağı"nın atılması için, gençliği siyasete katmaya çalıştı. Gençliğin olmadığı bir siyasal yaşamın önemli bir yanının eksik kalacağına inanan Tekin, bu yüzden politik çalışmalarını özellikle gençlik içinde yürüttü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.