1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP Milletvekili Adayları Arpaçay’da
CHP Milletvekili Adayları Arpaçay’da

CHP Milletvekili Adayları Arpaçay’da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili Adayları Selami Yiğit, Aysel Boy, Saffet Özdemir, CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ve partililer, 1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında Arpaçay’da vatandaşlar ve esnafı ziyaret

A+A-

1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerine sayılı günler kala, CHP’li adaylar çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Arpaçay’da yoğun ilgi ile karşılanan adaylar, ilçe halkı ve esnafla tek, tek görüşerek sıkıntılarını dinledi. Sıkıntılarının çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten adaylar, Ülke genelinde ve Kars’ta, CHP iktidarıyla, var olan sorunların hep birlikte önüne geçmek için Ankara’da her kesin sesi olmak kaydı ile destek istediler.

ERDOĞAN VE O’NUN PARTİSİ ÜLKEYİ YÖNETEMEZ HALE GELMİŞTİR

Ziyaret sırasında ilçe halkı ile sohbet eden CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Selami Yiğit artık Ak Parti’nin 7 Haziran’dan sonra Ülkeyi yönetemeyeceğini söyledi. Bu durumun yaşanan yolsuzluklar ile ortaya konulduğunu da konuşmasında ifade eden Yiğit: “Bu durum aynı zamanda samimiyetsizlikleriyle ortaya çıkmıştır. Daha da önemlisi Adalet ve Kalkınma Partisini bugün fiilen yöneten ve beş tepeli denen bir semtte oturan O kişi çok kibirlenmiştir. Öncelikle gidip Ankara’nın kenar mahallesinde oturan insanları kandırmıştır. Daha sonra saraya taşınmıştır. Anadolu toprakları, rengimiz, tenimiz, kökenimiz ne olursa olsun, her birimizin birçok çok ortak bir paydası var. Biz toplum olarak kibiri, vatandaşa tepeden bakmayı hiç sevmeyiz. Bizler bu kibire karşı 1 Kasım’da hep beraber kenetlenmek zorundayız. Her şeyi hoş görürüz ama kibri affetmeyiz. Arpaçay, CHP’ye çok yakışan ve CHP’nin bayrağını her zaman taşıyan bir ilçemiz olmuştur. Umarız CHP’yi yine birinci yapacaksınız. Tayyip Erdoğan ve artık onun partisi ülkeyi yöntemez hale gelmiştir. Diğer partilerde de bir umut olmadığını 7 Haziran’dan bu yana gördük zaten. Ama bir tek öne çıkan parti var; Bu ülkeyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi ve genel başkanının ortaya koyduğu siyaset anlayışı. Kars’ımızda farklı etnik yapılara sahip olmamıza rağmen bugüne kadar hiç birbirimize karşı kötü davranmadık, silah çekmedik. Umarız ilerde de bu böyle olacak. Ankara’da CHP’yi iktidar yapalım ki hiçbir sıkıntımız olmasın. Sizlerin bütün renklerini  içinde barından bir partidir.  Ve Kars’ın birleştirici gücüdür, Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Zaten sloganımızda budur ve önce Türkiye diyoruz. Arpaçay’a yakışan yine CHP’dir. Hep birlikte çalışacağız. Biz elimizden gelen çabayı bütün ilçelerimize göstermeye çalışıyoruz.  Geçmişte CHP ile ilgili hep tarih yazdınız ve inanıyorum ki bu seçimde de yazacaksınız” dedi.

BOY: “TÜRK KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VEREN BİR PARTİDEN KADIN ADAY OLMAK…”

CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Aysel Boy da vatandaşlar ile yaptığı sohbette özellikle kadınlara çağrıda bulunarak,  bir kadın milletvekili adayı olarak kadına seçme ve seçilme hakkın veren Büyük Önder Atatürk’ün Partisi CHP’den Kars Milletvekili adayı olmasının gurur ve onurunu yaşadığını söyledi

7 Haziran seçimlerinde Arpaçay halkının kendilerine büyük destek verdiğini de sohbetlerine belirten Boy: “7 Haziran seçimlerinde Arpaçay bizi 2 bin 163 oy verdi.  7 Haziran seçimlerinden sonra tekrar 1 Kasım’da seçimlere gidiyoruz. Ben siz sevgili kardeşlerimden yüzde yüz oy istiyorum. Bir anneniz ve kız kardeşiniz olarak, Arpaçay’ın bir gelini olarak bize sahip çıkacağına eminim. 7 Haziran’da yaptığımız seçimde halk iradesini ortaya koydu. Ve halk dedi ki; Biz Koalisyon istiyoruz. Çünkü dünyanın pek çok ülkesi şuanda koalisyon ile idare ediliyor. Bizim insanımızda gördü ki, tek parti olduğu zaman bizim deyimimizle bildikleri gibi at oynatıyorlar. Koalisyon olunca bunların gemlerini çekecek birilerinin olduğuna karar verdi ve koalisyon hükümeti istiyoruz dedi. Millet iradesini ortaya koydu. Milletin iradesine saygı gösterilmedi ve bizler tekrar 1 Kasım’da seçime gidiyoruz. 1 Kasımda neden seçime gidiyoruz bunu ben anlamış değilim. Bizleri bölüştürmeye ve ayrıştırmaya çalışanlara karşı 1 Kasım’da bunlara gerekzn cevabı vereceğinize eminim” diye konuştu.

ÖZDEMİR: “GÜN KUVA-İ MİLLİYE GÜNÜDÜR”

CHP 3. Sıra Adayı Saffet Özdemir ilçe halkına yönelik yaptığı konuşmalarda ülkenin içine bulunduğu sıkıntılı günlere dikkat çekerek “Gün Kuva-i Milliye günüdür” dedi.

Özdemir: “ Baktığım zaman Arpaçay’ın bütün güzelliklerini sizlerde görüyorum. Geçmişte Adalet Partisi’nde, Demokrat Parti’de, Anavatan Partisi’nde, Doğru Yol Parti’sinde, Milliyetçi Hakaret Partisi’nde, Milli Selamet Partisi’nde ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde olan Arpaçaylıların hemen hemen üyelerinin tamamını burada görüyorum. Bu Arpaçay’ın Kuva-i Milliye aşkıdır. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde yaşanan bölünme ve ayrışma süreci daha doğrusu Hükümetin ve Türkiye’de ki bölücü unsurların gizli ajandalarının orta da döküldüğü bir dönemi yaşadık. Aylar sonra Türkiye Milyonlarca Lirasını dökerek seçime gitmek zorunda kaldı. Seçime gitmede CHP’nin zerre kadar kabahati yoktur. Türkiye’nin birliği Mustafa Kemal Atatürk ile başlamıştır. 1. Kemalle başlamıştır. Kuva-i Milliye ile başlamıştır. Gün Kuva-i Milliye zamanıdır. Burada Arpaçay’ın tüm renklerini görürken, Türkiye’nin tüm renklerini görüyorum. Kürdü ile Azerisi ile Yerlisi ile Terekemesi ile Türkmeni ile hepimiz biriz. Kuva-i Milliyeyiz çünkü biz. Kuvayı Milliye için 2.ci Kemal’de birleşmemiz gerekir.  Türkiye’nin sorunlarının çözümü ve devrimci sorunlarının çözümü ve demokratik sorunlarının çözümü yine Kuva-i Milliye’nin partisi CHP’dir. Bundan dolayı kayıtsız ve şartsız Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmek gerektiğini düşünüyorum.”  şeklinde ifadeler kullandı.

KOÇAK: “CHP, ÜLKENİN GELECEĞİDİR”

CHP Kars İl Başkanı Özfer Koçak ta konuşmalarında, CHP’nin ülkenin geleceği olduğunu ileri sürdü. Başkan Koçak vatandaşlara yönelik sohbetlerinde:  “Bizim ülkemiz bir daha mı böyle savaşın içerisinde Şehit cenazelerinin gelmesini bekleyeceğiz. Eğer bu koalisyon yapılacaksa zamanında neden yapılmadı.  Genel Başkanımız Koalisyon kurulması aşamasında elinden geleni hiçbir zaman esirgemedi. Bu ülkenin önünü açmak anlamında. Bizler gerçekten bilinçli partilileriz. 1 Kasım’da, bu hırsızlığa, yolsuzluğa, ülkeyi karanlığa götürme konusunda engelleyecek olan sandığı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Genel Başkanımızın 7 Haziran’daki seçim bildirgesinde açıkladığı, Mazotun 1.50 Krş olması, Asgari ücretin 1500 TL olması, Emeklilere 2 maaş ikramiye verilmesi konusunda Maliye Bakanı tarafından kaynağı nerede? Eğer kaynağı bulursanız bende Cumhuriyet Halk Partisine oy vereceğim dedi.  Bizler de gerçekten Maliye Bakanının oylarına talibiz. Seçim bildirgemizde olan seçim vaatlerinin aynısını sizlerin önüne sundular. Şimdi biz soruyoruz, siz bu kaynağı nereden buldunuz?  Bizler gerçekten ülkenin geleceğini düşünen bir halk olarak 1 Kasım’da gerekeni yapalım. CHP bu ülkenin geleceğidir. Birlik ve beraberliğimizin tek adresi;  Cumhuriyet Halk Parti’sidir. Onun için biz önce Türkiye diyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.