1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP adayı Yiğit, KARSİAD’ı ziyaret etti
CHP adayı Yiğit, KARSİAD’ı ziyaret etti

CHP adayı Yiğit, KARSİAD’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars adayı Selami Yiğit ve İl Başkanı Özfer Koçak, Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

A+A-

CHP’nin iktidarda veya hükümette kesin yer alacağını söyleyen Yiğit, “İktidar partisince Kars’ta sözler verilmiş, seçmenimiz önemli ölçüde destek vermiş, 2 milletvekili göndermiş. Ama bunun karşılığını alamamıştır.” dedi.

CHP adayı Yiğit, 13 yıllık iktidar partisinde itibar kaybı olduğuna dikkat çekerek, “Kars’ta sözler verilmiş, seçmenimiz önemli ölçüde destek vermiş, 2 milletvekili göndermiş. Ama bunun karşılığını alamamış. Bu saatten sonra AKP’nin hangi taahhüdü hangi söylemi yer bulabilir. Ben çok zor görüyorum, inandırıcı bulmuyorum” diye konuştu. Kars’ta yapmak istediğinin topyekûn mücadele olduğuna vurgu yapan Yiğit, “Ben günü gelecek, parlamentoda, mecliste, belki hükümette, güçsüz hissedeceğim ve aşamayacağım. Gelip sizinle konuşacağım, siz burada bir şeyi aşamayacaksınız, belki ben güçlü olacağım ve ben onu alıp taşıyacağım. Bunun tersi de mümkün, ben gelip diyeceğim ki arkadaşlar ‘Biz Ticaret Bakanı’nı ikna edemiyoruz. Lütfen buyurun kalkın Ankara’ya gelin diyeceğim. Kimin kime ihtiyacı olacağı belli olmaz. Basın mensuplarımıza diyeceğiz ki ‘Arkadaş şu sorunu bir yerel basına taşıyın, bunu aşamıyoruz’ diyeceğiz. Ben bu işbirliklerini çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.

ÜLKEYE DEMOKRASİ GELİR İSE SORUNLARIN YÜZDE 90’I ÇÖZÜLÜR

KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci ise “Yaşanan sorunlara baktığımız zaman ülkemize demokrasi gelse sorunların yüzde 90’nının çözüldüğünü göreceğiz. Eğer demokrasi var ise iş adamları olarak bizler de yolumuzda ilerleriz. Devletin, Adliye ve Maliyeyi baskı unsuru, sopa olarak kullanmasını istemiyoruz. Bunu düzeltmenizi bekliyoruz. Aykırı düşüncede ki insana kinle nefretle bakmamak gerekiyor. Onunla konuşabilmek lazım, ülkemizin geleceği demokrasiye bağlıdır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.