1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cevize talep artıyor
Cevize talep artıyor

Cevize talep artıyor

Kars Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış, geçtiğimiz hafta sonu dikimi gerçekleştirilen ceviz fidanlarıyla ilgili yoğun bir talep olduğunu ve bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

A+A-

Ceviz fidan dikiminin gazete ve televizyonlarla ve de internet haber sitelerinde haber yapılmasının büyük bir ilgi uyandırdığını belirten Tanış, “Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Karslılar tarafından ilgili köy muhtarı aranmış ve defalarca tebrik edilmiş. Diğer civar köyler bu şeyi fiilen gördükten sonra inandı ve bize çok yoğun talep var ancak bunu prosedürde kendi arazisi varsa biz onlara teknik yardım yapıyoruz.  Ama kamu arazisi, köy tüzel kişiliği ya da devletin yeriyse aynı şekilde bütün masrafını orman genel müdürlüğü olarak biz karşılıyoruz. Bütün alt yapısını hazırlıyoruz, fidanları bedava veriyoruz ve etrafının ihatesini yaptıktan sonra 3 yıl bakımını yapıyoruz ve meyve verdikten sonra da bunları tek tek haneye dağıtıyoruz. Mesela 3000 fidan varsa ve 50 haneyse orası 3000’i 50’ye bölünce 60 fidan her haneye dağıtılıyor ve bunun ileride getirisi yani 5 yıl sonra tam meyve verdikten sonra aşağı yukarı hane başı 100-200 bin lira arasında yıllık gelir sağlıyor.” dedi.

Tanış ayrıca, “Kars’ın rakım olarak ekstrem bir durumu var. Yani Anadolu’nun, Batının hemen hemen her yerinde her yerinde ekebilirsin ama bizim doğu Anadolu da 1500, 1600, 1400 gibi rakımlarda yani geçen gün yaptığımız, Digor yolu üzerinde ve ani köylerinde iddialı olarak yaptığımız yerlerde yüksek rakıma uygun değildir. Kullandığımız tür de yüzde 100 başarı sağlanacağına eminim.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.