1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çantay Başkan Yardımcılığına Seçildi
Çantay Başkan Yardımcılığına Seçildi

Çantay Başkan Yardımcılığına Seçildi

Çantay, GGK Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Yardımcılığına Seçildi...

A+A-

Geçtiğimiz ay Kars Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde kentte gerçekleşen Kars Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ile Kars Genç Girişimciler Kurulu (GGK) seçimlerinin tamamlanmasının ardından 20-21 Şubat 2015 Tarihinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Merkezinde GGK ve KGK Bölgesel ve Genel Seçimleri yapıldı. Yapılan Seçimlerde Kars’ı temsil eden Kars Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Çantay, Doğu Anadolu Bölgesi Başkan Yardımcılığına seçildi.

Bölgesel Seçimlerin tamamlanmasının ardından yapılan genel seçimlerde Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanı olurken, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi. TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarına seçilenler dün TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen lansman toplantısında basınla buluştu.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ali Sabancı ve Evrim Aras’ı tebrik ederek rol model olarak birçok insana yol açacaklarına inandığını belirtti. Her yıl 900 bin gencin istihdam piyasasına dâhil olduğunu ve bu gençlere iş bulabilmenin tek yolunun girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu her yıl en az 90 bin yeni girişimci çıkarmak zorunda olduklarını söyledi. Girişimcilik konusunda Japonya örneğini veren Hisarcıklıoğlu, “Japonya’nın seviyesine çıkabilmek için ilave 2 milyon girişimci çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kars Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Doğu Anadolu bölgesi Başkan Yardımcısı İbrahim Çantay yaptığı konuşmada “ İlimiz ve Ülkemiz için büyük hedefler koyup bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlememiz gerekiyor. Girişimci sayısını ve Girişimcilik bilincini arttırmak bu hedeflere ulaşmanın en kolay ve kısa yoludur. Bizde Kars Genç Girişimciler Kurulu olarak başta ilimiz olmak üzere, Ülkemizin 2023 yolunda emin adımlarla ilerleyişine katkıda bulunmak adına elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

Yapılan seçimlerin ve lansman toplantısının ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı Ziyaret eden Doğu Anadolu Bölgesi Girişimcileri, bölgemizin sorunları hakkında Bakan Yılmaz’a bilgiler verdi. Genç ve Kadın Girişimcilere her türlü desteği vereceğini dile getiren Bakan Yılmaz, Seçilen Doğu Anadolu Başkanı ve Başkan ve Başkan yardımcısını tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.