1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çanakkale'den Mutlu Döndüler
Çanakkaleden Mutlu Döndüler

Çanakkale'den Mutlu Döndüler

Kars Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İş Adamı Resül Ülker’in katkılarıyla gerçekleştirilen “Çanakkale Eğitim Gezisi” tamamlandı.

A+A-

Geziden dönen öğrenci ve öğretmenleri, valilik binası önünde, öğrenci velileri ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ve Şube Müdürleri Osman Urlunç ile Muzaffer Sara karşıladı.

 

Geziye, İlköğretim okullarından 17, Liselerden 8 öğrenci ile çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

 

Çanakkale gezisine katılan öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun, Atalarımızın yazdığı en kutsal destanı her Türk evladının yerinde görmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

 

Altun, “Bu kutsal vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, uğruna ne bedeller ödendiğini yerinde gördünüz. Bu duygu çok güzel bir duygu. Ülkemizin büyük, geniş ve güzel bir ülke olduğunu gördünüz. Okulda öğrendiklerinizi tarihiyle, coğrafyasıyla birlikte yaşadınız. Değişik mekânları, değişik yerleri gördünüz. Bunları gezide kısmen en kutsal olan duyguyu yaşamış oldunuz. Bizlerin de birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerek.” diye konuştu.

 

Rehber eşliğinde yapılan Çanakkale gezisine katılan öğretmenlerden Kafile Başkanı ŞAİKO Müdür Yardımcısı Yüksel Geçener, vatan toprakları ve bağımsızlığın kolay kazanılmadığını öğrencilere yerinde gösterdiklerini söyleyerek; “Aziz şehitlerimizi minnetle hatırlamak bir vefa borcudur. Atalarımızdaki vatan sevdasını ancak buraları gördükten sonra tam anlamıyla idrak edilebilir. İnşallah destanların yazıldığı bu yerleri gören gençlerimiz de atalarının emanetine daha bilinçli sahip çıkacaktır. Çanakkale şehitleri, bu vatan için bizim için savaştılar. Geri dönüş olmayacağını biliyorlardı. Ama yine savaştılar ve kendilerini bizim için feda ettiler. Biz de bu vatanın en güzel şekilde korunması gerektiğini öğrencilerimize aşılayarak, yetiştirmeye çalışıyoruz. Başta Kars Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İş Adamı Resül Ülker’e bize böyle bir imkan sağladığı için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Kafileye eşlik eden öğretmenlerden İngilizce Öğretmeni Kübra Bentür ise ; öğrencilerin kitaplardan okuduğu veya televizyondan seyrettiği yerleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Bentür, “Rehberlerin anlattıkları, geziye katılan öğrencilerimizi çok etkiledi. Öğrencilerimiz, canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimizin hikâyelerini dinledikten sonra vatan sevgisinin anlamını daha iyi kavradı. Derslerde anlatılanları orada yaşayan öğrencilerimiz, gördüklerini ailelerine ve arkadaşlarına da anlatacak.” dedi.

 

Öğrencilerden Eyüp Bozyel ile Dilan Sarıdağ ise, “Okuyarak öğrenmek de elbette ki önemli ama en şanlı tarihi yerinde öğrenmek için mutlaka her öğrencinin gidip görmesi ve o anlatılmaz duyguları yerinde yaşaması gerekiyor. Gururlu ve mutluyuz. Bize bu fırsatı yaratan herkese minnettarız.” diye konuşarak geziden dolayı düşüncelerini dile getirdiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.