1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çamur yağdı
Çamur yağdı

Çamur yağdı

Kars’ta öğlen vakti yaşanan akşam karanlığının ardından etkili olan yağmur, beraberinde çamuru getirdi. Uzun süre etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

A+A-

Meteorolojinin sabah saatlerinde yaptığı “Doğu kesimlerde toz taşınımı!” uyarısının ardından öğlen saatlerinde hava önce kıp kızıl oldu ardından da karardı. Havanın renginin değişmesiyle şaşırıp kalan sürücülerde araçların farlarını yakarak gündüz vakti geceyi yaşadılar. Trafikte ilginç görüntülerin yaşanmasına neden olan kızıllığın bir süre sonra yerini karanlığa bırakmasın ardından rüzgar etkili oldu ve şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar sağa-sola kaçıştı. Rüzgarla birlikte bardaktan boşalırcasına yağan yağmur gökyüzündeki toz bulutu nedeniyle çamura dönüştü. Yaklaşık 5 dakika süreyle cadde ve sokaklardan çamur aktı. Bir süre sonra yağmur normale dönerken vatandaşlar, “Yağmur yağmadan önce de çamur yağacağı belliydi çünkü kızıl bir hava vardı. Hava bir anda karardı ve akşam havasına döndü. Şaşırıp kaldık, sonra yağmur başladı ve çamur yağdı.” diye konuştular.

Meteoroloji bugün, “Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur yağmuru) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısında bulunmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.