1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Camide Barış Sözü
Camide Barış Sözü

Camide Barış Sözü

Kars’ın Çalkavur köyünde Durmuş ve Akyol ailelerinin ikinci barış töreni camide yapıldı.

A+A-

3 yıl önce arazi yüzünden çıkan kavgayla başlayan husumet Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun araya girmesiyle barışla noktalanmıştı

 

Aileler bu defa camide Kur’an-ı Kerim’e el basarak “Barış sözü” verdiler

 

Merkeze bağlı Çakmak Köyünde 3 yıl önce arazi yüzünden çıkan kavga, Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleri sonucu barışla noktalanmıştı. Aradan geçen bu sürede Durmuş ve Akyol aileleri arasında devam eden huzursuzluk bu defa da camide verilen her iki aile reislerinin Kur’an-ı Kerim’e el basmasıyla tatlıya bağlandı.

 

Durmuş ve Akyol aileleri; Köy Muhtarı Bahattin Othan, Cami İmamı Abubekir Çapraz ve köyün ileri gelenleri tarafından köyün camisinde bir araya getirildiler.

 

Cami imamı Abubekir Çapraz Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuduktan sonra “Barış” üzerine öğütler verdi.

 

Daha sonra iki aile bireyleri birbirleri ile kucaklaşarak Kur’an-ı Kerim üzerine “Aralarında bir daha tatsızlık yaşanmayacağı” konusunda söz verdiler.

 

Taraflar daha sonra Durmuş ailesinin evinde bir araya gelerek kaynaştılar.

 

Köylüler, tarafların ikinci kez barıştırılmasında önemli derecede etkisi olan Kars Vali yardımcısı Turgut Gülen’e de teşekkür ettiler.

 

3 yıl önce de; Araştırmacı-Yazar Vedat Akçayöz, eski muhtarlar İlhan Saraçlı, Ferzender Kamanla ve köyün ileri gelenleriyle birlikte Çakmak köyüne giden Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, her iki aileyi de evlerinde ziyaret etmişti. Bir süre ailelerle görüşen ve barış sözü alan Başkan Alibeyoğlu, daha sonra aileleri bir araya getirmişti. Yan yana gelen ve el sıkışarak sarılan Durmuş ve Akyol aileleri, yetkililere kendilerini barıştırdıkları için teşekkür etmişlerdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.