1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cami Yakanlar Müslüman Olamaz
Cami Yakanlar Müslüman Olamaz

Cami Yakanlar Müslüman Olamaz

Kars’ta ki Caferilerin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, Caferiler olarak ülkede birlikten ve beraberlikten yana olduklarını her fırsatta söylem ve eylemlerinde gösterdiklerini söyledi.

A+A-

Erdem, yaptığı açıklamada, Esenyurtta Muhammediye cami'sinde kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen yangınla ilgili olarak, aynı bölgede 1 ay içinde ikinci Caferi Camisinin yakıldığını belirtti.

Faillerin az çok hangi terör örgütüne mensup oldukları belli olduğunu ifade eden Erdem, ''Bunların adı Selefi de olsa, El kaide, IŞİD'te olsa sonuçta aynı düşüncenin ve ideolojinin bir parçalarıdır. Caferiler olarak ülkede birlikten ve beraberlikten yana olduğumuzu her fırsatta söylem ve eylemimizle gösteriyoruz ve bu olayı işleyenlerin kesinlikle Sünni olmadığı kanaatindeyiz. Bu işi yapanlar,  'biz Kâbe'yi yıkacağız' diyen münafıklardır. Camilerimizin ve kuranların yakılmasına Diyanet İşleri derhal tavrını açık ve net ortaya koymalıdır.  Çünkü Camiler Allah'a ait olan mabetlerdir'' diye konuştu.

Camilerin Sünni'si, Şia'sı olmadığına dikkati çeken Erdem, şöyle konuştu: ''Camiler hepimizin ortak değeridir ve biz ortak değerimize el birliğiyle sahip çıkamazsak yarın başka şehirde başka camiye saldırırlar. Bu ülkenin birliği ve kardeşliği hepimize yarar getirir. Huzurun ve kardeşliğin bozulması, emniyetin ortadan kalkması herkesi rahatsız eder. Vahhabilerin, El Kaidecilerin, Selefilerin oyununa gelmeyelim ve aramıza girmelerine müsaade etmeyelim.''

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.