1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çalkın’dan değerlendirme toplantısı
Çalkın’dan değerlendirme toplantısı

Çalkın’dan değerlendirme toplantısı

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti’nin bundan sonraki süreçlerde Kars’ta yürüteceği aktif faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

İl teşkilatı olarak bundan sonraki süreçlerde de sahanın her tarafında aktif olacaklarını kaydeden Çalkın, geçtiğimiz günlerde Kars’a ziyaret gerçekleştiren AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ’ın ziyaretinde vatandaştan iş adamına, STK temsilcilerinden basın mensuplarına kadar varan buluşmalara dikkat çekti.

Ayrıca Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ’ın Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin önemine de değinen Çalkın, sorunları muhataplarıyla buluşturma noktasında bundan sonraki süreçlerde de köprü olacaklarının altını çizdi. Kars halkına da bir çağrıda bulunan AK Parti Kars İl Başkanı Çalkın, toplumsal projelerin ve toplumsal faydaların her zaman destekçisi olacaklarının altını çizdi.

TAVANLA TABANI BULUŞTURACAĞIZ!

AK Parti Kars İl Teşkilatı olarak öncelikli hedefin Kars’a ziyaret gerçekleştiren yetkilileri, tabanla buluşturmak olduğunu belirten Adem Çalkın, “Bu noktada çok iyi çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde ilimize ziyaret gerçekleştiren sayın Recep Akdağ’ın yoğun programına hepimiz şahit olduk. 1 günün içerisine onlarca program sıkıştırdık ve iş adamlarımızdan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, vatandaşlardan basın mensuplarına kadar herkesle hasbıhal etme ortamı sağladık. Bu noktada herkes sorununu muhatabıyla birebir konuşma fırsatı yakaladı ve bu bizi ziyadesiyle memnun etti. Cuma programında Harakani Hz.’ni ziyaret ettik, cami çıkışı vatandaşlarla sayın Akdağ’ı buluşturduk ve keyifli sohbetlere şahitlik ettik. Selim ilçemize ziyaret gerçekleştirdik, üniversite hastanemize ziyaret gerçekleştirdik. Gittiği her yerde çeşitli incelemelerde bulunması ve oradaki sorunları birinci ağızdan dinlemesinin yolunu açtık. Bu anlamda bundan sonraki tüm ziyaretlerde de aynı yolu izleyerek, insanlarımızla yetkililerimizi bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Doğru olanın da bu olduğu düşüncesindeyiz. Biz hiçbir bakanımızı, vekilimizi ve yetkilimizi halktan saklama düşüncesinde değiliz, aksine halkla iç içe sorunlarını dinlemeleri noktasında vesile olmak için mücadele içerisindeyiz. Bundan sonra da bu tür programları sık sık gerçekleştireceğiz.” dedi.

ETKİLİ FAALİYETLER ARTARAK DEVAM EDECEK!

Kars’ta 14 tane AK Parti Kars İl Başkanlığı yardımcılığının bulunduğunu hatırlatan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, milletvekilleri birlikteliğinde bundan sonraki süreçlerde de şehrin tabanıyla birlikte olacaklarını ifade etti. Çalkın, “Geçtiğimiz günlerde Bayırbucak Türkmenleri’ne yönelik yaptığımız çalışmada Aile ve Sosyal Politikalar başkanlığımız buna öncülük etti ve çalışmalarımızı yürüttük. Bunun gibi çeşitli faaliyetlerimiz için AK Parti Kars İl Başkanlığı yardımcılıkları daha faal çalışacaklar ve ilgili birimlerinde çeşitli faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Bütün ilçelerimizde bu yapılanmayı daha aktif olarak kullanacağız. Bunun dışında yerel yönetimlerle ilgili sorunları çözmek üzere yerel yönetimler başkanlığımız var. Medya tanıtım anlamında da başkanlığımız mevcut. Kadın kolları başkanlığımız ve gençlik kolları başkanlığımızın da bundan sonraki süreçte faaliyetleri artarak devam edecektir. Bu manada hayatın her alanına nüfus eden bir teşkilata sahibiz.” ifadelerine yer verdi.

BİREYSEL DEĞİL TOPLUMSAL TALEPLER ÖNEMLİ!

“Şehrimizin en önemli problemlerinden biri işsizlik” diyen Çalkın, insanların isteklerini anladıklarını fakat şehrin imkanlarının sınırı düşünüldüğünde bu noktada yapılması gereken şeyin büyük projeler olduğunu ifade eden Adem Çalkın, “Kars’ta bireysel taleplerle değil de, şehri ilgilendiren büyük projelerle gelirlerse bizler bunun destekçisi olurken, milletvekillerimizde Ankara’daki takibini yapabilirler. Bu sayede büyük projelerin sonuçları daha çok insanı mutlu eder, daha çok insanımız bu projelerden faydalanabilir ve ekmek yiyebilir. Bu şehirde girişimcilerimizin sayısını artırmamız gerekiyor. Lojistik merkezi hayata geçtiğinde inşallah işsizlik problemimiz de tamamıyla ortadan kalkacaktır. Hayvancılık anlamında çok önemli olan ilimizde organize sanayi bölgemizi geliştirerek büyütmemiz lazım. Besi organize sanayi de kurulma aşamasında ve inşallah o kurulunca ilimiz çok daha farklı noktalara gelecektir.

HAKSIZ KAZANÇ ÖNLENDİ!

Kars’ta hayvancılığın var olduğunu fakat besiciliğin olmadığını kaydeden AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın konuşmasında son olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik öncülüğünde alınan tavan et fiyatlarındaki düzenlemeyi değerlendirdi. Çalkın, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “İthal ismi duyulduğunda bile hayvan piyasasında bir düşüş söz konusu oluyordu. Bu da üreticilik yapan vatandaşlarımızı büyük zarara uğratıyordu. Karkas Et 22-23 TL’den kesim yaparken, perakende satışta bu fiyat tezgahlarda 40’ın üzerinde seyrediyordu. Bakanımız yerinde ve çok önemli bir iş yaptı. Tavan fiyatın belirlenmesi satış fiyatlarını dengeledi ve böylelikle üreticilerin de kendini toparlamasının yolunu açtı. Burada aslında üretici para kazanmıyordu, para tezgahta ve haksız bir kazançla elde ediliyordu. Bu müdahale çok yerinde oldu ve piyasanın hak ettiği noktalara taşınacağı düşüncesindeyim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.