1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çakıroğlu'nu anma programı
Çakıroğlunu anma programı

Çakıroğlu'nu anma programı

Kars Ülkü Ocaklarından Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu anma programı

A+A-

Kars Ülkü Ocakları Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen programda kuran-ı kerim tilaveti ve lokma ikramı yapıldı. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına boyama kitabı dağıtıldı.

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Güngör yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün hepinizin bildiği üzere, 20 Şubat İzmir Ege Üniversitesinde PKK’lı caniler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu kardeşimizin şehadetinin sene-i devriyesi ve dualarla anmak için toplandık.

İki sene önce bugün ülkücü hareketin şehitler kervanına en son ülküdaşımızın katıldığı gündür. Biz ülkücü milliyetçi harekete bağlı insanlar için de çok önemli ve acı bir gündür.

20 Şubat 2015 öncesi Türkiye Cumhuriyetinin birçok ilinde ve üniversitelerinde olduğu gibi Ege Üniversitesinde de çözüm süreci adı altında, öğrenci kılığında ki alçakların eğitim ve bilim kurumları olan üniversiteleri PKK kampı haline dönüştürülmesine göz yumulduğu günlerdi. Kantinler de sınıflar da bebek katilinin resimlerinin asıldığı ve üniversite yönetimlerinin bunlara ses çıkarmadığı dönemlerdi.

PKK’lı hainlerin bu yapılanmalarına karşı devletin tepkisinin olmadığı ve şanlı tarihimizde olduğu gibi o dönem de de ülkü ocaklarına mensup kahraman gençlerimiz onlara canları pahasına fırsat vermemek için, üniversiteler de sadece eğitimin olması için olağan üstü bir mücadele sergilemişlerdir.

Aynı mücadeleyi bizler senelerdir Kafkas Üniversitesini terör yuvası olmaktan kurtarmak için verdik, kanımız canımız pahasına da olsa bizler her zaman Türk devletinin ve Türk milletinin bekası için son nefes, son nefer, son damla kana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

İzmir Ege Üniversitesinde o dönem tehditlere karşı üniversite yönetiminin alehte tavrına karşı Fırat kardeşimiz ve ülkü ocaklı kardeşlerimiz orada vatan müdafası yapmışlardır ve okulda Fırat kardeşimize bir eylem yapmışlardır. Çıkan kavgada bacağından yaralanmış ve ihmaller sonucunda kan kaybından bir ülkücü daha şehit olmuştur. Bu ne ilk nede son olacaktır.

Bizlerin nazarında Fırat Çakıroğlu, Fethi Sekin, Ömer Halis Demir, 2004 yılında Musul’da şehit olan Karslı Bülent Kıranşal ve bugün güneydoğuda, Elbab da şehadet şerbeti içen her bir yiğidimiz aynıdır.

Biz Ülkü Ocaklılar var oldukça Ülkü Ocakları milliyetçi ülkücü harekete adam yetiştirmeye devam ettikçe, Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyetini bölemeyecekler, buna fırsat vermeyeceğiz. Türk devletinin ve Türk milletinin huzuru ve bekası uğruna bu güne kadar verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet olsun. Bir ölür, bin diriliriz. Allah büyük Türk milletini korusun ve yüceltsin.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.