1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çağrı Merkezi açılıyor
Çağrı Merkezi açılıyor

Çağrı Merkezi açılıyor

Çağrı Merkezi açılıyor İŞKUR müracaatlarını yaptırın...

A+A-

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, çağrı merkezinin çok yakın zamanda faaliyete sokulacağını ve ilk etapta 300 gencin istihdam edileceğini belirterek, diksiyonu düzgün gençlerin İŞKUR’a müracaat etmelerini, alımların İŞKUR aracılığıyla yapılacağını müjdelediler.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Reis’in de hazır bulunduğu İl Başkanlığı’ndaki toplantıda ilk olarak Milletvekili Ahmet Arslan konuştu. Arslan, ilk olarak Lojistik Merkeze değindi ve “AK Parti İl Başkanımız, Belediye Başkanımız ve biz iki vekil olarak zaten elimizden geleni yapıyoruz, yapmak durumundayız ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah. İstihdama yönelikte özellikle iki şeyi üstüne basa basa söyledik. Bir tanesi Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesine bağlı olarak lojistik merkezin kurulması. Lojistik merkezi bizim için çok çok önemli ama o da zaman alan bir proje. Dün de Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan Ekonomi Bakanları da söymediler ki lojistik merkezi çok çok önemli. Azerbaycan tarafı da lojistik merkeziyle ilgili Kars’ta bu işin içinde yer almak istediklerini, Kars’taki lojistik merkezi için arazi istediklerini belirttiler. Türkiye ve Azerbaycan’ın birlikte lojistik merkezini güçlü bir şekilde kurmaları inşallah BTK projesine paralel olarak da bitirmeleri eminiz ki hem ciddi bir istihdam yaratacak hem de şehrimizin ekonomisini hepimizin umduğundan çok daha fazla büyük ve önemli bir şekilde etkileyecektir. Açıkçası toplantıda 3 bakandan duyduğumuz laflar ve söylenenler gösterdi ki biz sadece laf olsun diye konuşmuyoruz. Gerçekten bir şeyler yapıyoruz.” diye konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN 300 KİŞİ 2 TEMMUZ İTİBARİYLE İŞKUR ARACILIĞIYLA KURSA ALINACAK

Çağrı Merkezi’nin yakın zamanda faaliyete geçeceğinin müjdesini de veren Arslan, “Ve yine geçen sene önemli üzerinde durduğumuz, ulaştırma bakanı geldiğinde de sözünü verdiği çağrı merkezidir. Bu da istihdam için çok önemlidir. Bakanımızda Kars’a çağrı merkezinin kurulması gerektiğini ifade etmişti. Daha bizler Ankara’da gerek bakanlığı, gerek ilgili birimlere gittik ve nitekim son dönemlerde bununla ilgili yol alınmaya başlandı. Şu anki Belediye binamızın olduğu BAĞKUR’un daha önce kullandığı yerde binanın tadilatına başlandı. Orası çağrı merkezine uygun hale getiriliyor. Ancak bugün için geldiğimiz en önemli nokta 300 kişinin İŞKUR üzerinden kurs alması ve 300 kişiye iş garantisi verilmesi konusunda gerekli yazışmalar yapıldı. Genel müdürlükten takip ettik. Önceki gün onun da onayı geldi. Buradaki İŞKUR artık onun hazırlığını yapıyor. Ve 12 Haziran itibariyle 1 hafta süresince İŞKUR asgari lise mezunu olmak ve 2 yıllık okul mezunu olmak üzere Çağrı Merkezinde çalışmak isteyenleri kursa alacak. Bunun için başvuruları alacak. Ve İŞKUR bu başvuruları aldıktan sonra da 1 hafta mülakat yapacak. Malumunuz çağrı merkezinde çalışabilmek için diksiyonunun, konuşmasının düzgün olması lazım. Sonuçta kimse sizin yüzünüzü görmüyor ve sürekli telefonla bağlantılar kuruluyor. Diksiyonu düzgün olan arkadaşlardan mülakatı geçenler belirlenecek ve en az 300 kişi 2 Temmuz itibariyle kursa alınacak. Yedeklerde birlikte bu sayının 350 olması bekleniyor. Yaklaşık 1 aylık teorik kurstan sonra da çağrı merkezi inşallah Ağustos ayında hizmete girecek. İnsanlar bir taraftan kursa devam ederken bir taraftan da çağrı merkezinde de aktif şekilde çalışarak hizmet vermeye başlayacaklar. Çağrı merkeziyle ilgili geldiğimiz nokta şu anda bu. Gerçekten biz ziyadesiyle mutluyuz. Bizim derdimiz sadece 1 kişi değil Kars genelinde bir çok kişiye istihdam sağlamaktı ve arkadaşlarla birlikte bayağı bir mesafe aldık. Tabi ki sadece çağrı merkezinin açılması da yetmiyor. Çağrı merkezinin sürekliliği çok önemli. Ayrıca bu çağrı merkezine daha fazla iş verilmesi zaman içerisinde de daha fazla istihdam oluşması adına da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da biz, gerek buraya getirdiğimiz bakanlara teşkilatımız. Belediye başkanımız ve 2 vekil olarak burada söylüyoruz. Gerekse Ankara’da da tabiri caizse kapı kapı gezip atlığını oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu 300 ile kalmayacak çok daha artacak ve o zaman ilimizde bundan ziyadesiyle yararlanacak. Hem istihdam anlamında hem kişilerin evlerine para gitmesi anlamında bunlar çok önemli. Aynı zamanda esnafa da sıcak para gitmesi anlamında ben bundan ziyadesiyle mutlu ve memnun olduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI 2 HAFTA SONRA KARS’TA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Farik Çelik’in 2 hafta sonra Kars’a geleceğini ve yeni itihdam müödeleri vereceğini de ifade eden Arslan, “Tabi Çağrı Merkezinde görev alacak arkadaşlar il merkezi için düşünülen projedir. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Fark Çelik geldiğinde açıklayacağı istihdam paketiyle ilgili çok önemli bir rakam açıklayacak. O da sadece il merkezi için değil, il ve 7 ilçe için geçerli. Özellikmle bu 4+4+4’ten sonra okullarında tabiri caizse üçe bölünmesi anlamında oradaki istihdam ihtiyacı da artıyor. Ona katkı koymak adına da İŞKUR üzerinden bakanın açıklayacağı paket il ve 7 ilçeye hizmet edecek. Bu da inşallah ilimizi ve ilçelerimizi de oldukça rahatlatacaktır. Zira 3 bakanımızın katıldığı İş Forumu toplantısında da bu konular dillendirildi. 6. bölgede olmak, 15 ilin içerisinde olmak özellikle teşvik paketi anlamında çok çok önemli. Ancak biliyoruz ki o tip işler ‘bugün’ deyince yarın sonucu alamıyorsunuz. İnsanlar geliyor, etütlerini yapıyor, yatırımlarını yapıyor sonra istihdama başlıyor. Onun için bunlar belki zaman alacak ama çok iyi sonuçlar alacağız.en azından o sonuçları alıncaya kadar aradaki bu geçiş döneminde ciddi bir istihdam ve insanımızın rahatlığını sağlayacaktır. Onun için bunlar çok çok önemlidir. 6. paket aslında devreye girdi. 6. paket kapsamında yatırım yapan insanlar o paketi gördükten sonra hesaplar, etütler, araştırmalar yapıyorlar. Ve gelip ondan sonra inşallah yatırımlarını yapacaklar. Şunu biliyoruz ki o tip şeye karar vermek 1-2 günde olmuyor. Gerekli hazırlıkları yapmak ister istemez biraz zaman alıyor. İnşallah onunda yavaş yavaş onunda semeresini göreceğiz.” diye konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE ARTI İLAVE TEŞVİKLER VAR

Özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde artı ilave teşvikler olacağını da vurgulayan Arslan, “Yani bu bizim bölgelere yapılan teşviklerin dışında Organize Sanayi Bölgeleri için ilave teşvikler var. Ve eminim ki şu anki Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi dahil, ilçelerdeki de dahil bu yatırım teşviki kapsamında insanlar oralara yoğun talepte bulunacaklar. Bunlarda olduktan sonra zaten süreç bizi yeni bir Organize Sanayi Bölgesine doğru götürecek. Ona doğru gittiğini hissettiğimiz andan itibaren de biz buna katkı koyması gereken bütün taraflarla da her türlü gayreti koyup o tür altyapıyı hazırlamalıyız ki Kars’a gelmek isteyenler daha rahat ve daha hızlı gelebilsin. Bir şeyler olacak ki başkaları da onu görsen örnek alsın. Belki de şu anki teşvik paketinin süresinin bazı yerlerde 10 yıl, bazı yerlerde 12 yıl olmasının böyle bir avantajı var. İnsanlar başka teşvik paketlerinde önünü pek göremiyordu. 1-2 yılda örnekler başladıkça, insanlar önünü gördükçe eminim ki çok daha ciddi yatırımlar olacak. Özellikle önemli ve büyük yatırımları geri dönüşlerin ekonomik ömrü 8-10 yılı buluyor. Ki bu örnekleri ve geri dönüşleri görürse rahatlıkla geliyor. Ama 2-3 yıllık bir süreç görürse devamındaki şüphe nedeniyle gelmiyordu, bu teşvik paketinin birde böyle bir güzelliği var.” ifadelerini kullandı.  

KÜÇÜK PROJELER BİRLEŞECEK BÜYÜK PROJE ORTAYA ÇIKARACAK

Belediye Başkanımızla birlikte geçtiğimiz günlerde birkaç bakanlığa gittik. Özellikle Kültür ve turizm Bakanlığı’ndan bizim ciddi beklentimiz vardı. Bu büyük çılgın projemizin uygulamasına yönelik ve onun ilk etabını bu sene yatırım programına konmasına yönelikti. Hep söyledik özellikle Millet Bahçesi ve İstihkam Çay Bahçesi’nin yani Kars Çayı etrafının düzenlenmesi ve turizm alanı haline getirilmesi çalışmaları için çabalarımız sürüyor. Onunla İlgili geçen sayın Başbakanımızın açıkladığı çılgın projenin ilk etabı 7 milyon TL’lik kısmının kararı verildi ve yazısı geldi. Tabu bu büyük projenin parçalarıdır. Parça parça yapacağız ama bunlar hep büyük parçanın yani 200 milyon TL’lik projenin parçalarıdır. Etap etap sonunda zirveye gidecek. Küçük küçük projeler yapılıyor bunlar ne fayda getirir düşünülmesin. Küçükler yapıla yapıla inşallah büyük projeyi ortaya çıkaracaktır. Ve inşallah güzel sonuçlar alacağız.

ÇAĞRI MERKEZİ İÇİN İŞKUR’A MÜRACAATTA GEÇ KALMAYIN

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, çağrı merkeziyle ilgili şunları söyledi:

“Bilindiği gibi bizler bir şeyi olgulaştırmadan açıklama yapmıyoruz. Kars uzun süredir bir çok şeyi bekleyen bir şehir. Onun için bizler icraatlarımızı olgunlaştırdıktan sonra duyuruyoruz. Bu çağrı merkezi de biliyorsunuz çok önemliydi. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü; bazı şehirlerde 60, 70, 80 kişiyle açılanlar bugün sayı olarak 1000’i geçtiler. Onun için bizimki de 300 gibi güzel bir tabanla başladı. İnşallah bu sayı daha da artacaktır. Bunun dışında yine istihdama yönelik bir başka gayretimiz daha vardı. Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanımız gelecek hafta buraya gelecek ve daha önemli açıklamalar yapacak. Önceden İŞKUR’da şöyle bir şey vardı; toplum destek programı dahilinde 8 ay çalışıp 4 ay boş kalınıyordu ve bir defaya mahsus çalışılabiliyordu. Şimdi bu değiştirildi ve daha güzel bir hale geldi. Bu da herkesin isteği ve baskısıyla oldu. Yılda 8 ay 9 aya çıkarıldı ve birbirini takip eden yıllarda aynı kişi çalışabilecek. Çünkü 8 ay çalıştıktan sonra gelecek yıl çalışamaması ciddi bir sıkıntıydı. İnsanlarda gelecekle alakalı ona güvenemiyorlardı. Şimdi bu proje böyle devam ettiği sürece çalışma imkanı oluşturuldu. Bizde yine Ahmet Bey ile beraber bakanımız Sayın Faruk Çelik Beyi Kars’ın bu konuda istihdam sıkıntısını ziyadesiyle atlamış olacağız ki kendi çapımızdaki illere göre bayağı yi bir rakam verecek ve kendisi geldiğinde bunu açıklayacak. Ve bakanla birlikte inşallah yeniden bura geleceğiz. Ve o istihdam paketini burada açıklayacak. Bu da İŞKUR aracılığıyla 300’ün çok üstünde bir sayı olacak. Bunu da insanlarımızın bilmesini istiyorum. Onu için de şöyle bir çağrı yapıyoruz; çağrı merkezi için bu müracaat sürelerinde insanlarımız kendilerini iyi hazırlasınlar. Lise mezunu şartını da tutturanlar özellikle diksiyonu, konuşması düzgün olanlar bu müracaatlarını çağrı merkezi için İŞKUR’a yapsınlar.

HERKESİN İŞKUR KAYDI OLSUN, YENİ İSTİHDAM PAKETİ YOLDA

Bunun dışında ikinci istihdam paketine yönelik, yani çalışma bakanımızın vereceği bu istihdam paketiyle alakalı da yine lütfen herkesin İŞKUR kaydı olsun. Çünkü İŞKUR kaydı olmadığı takdirde buralardan istihdam edilmesi mümkün olmayacak. Gençlerimiz, özellikle ihtiyacı olanlar sonradan bize şu sıkıntıyla gelmesinler; ‘Ya işte ben gecikmişim, bir gün kaçırdım falan filan’ olmasın. Lütfen bundan dolayı kendilerine sıkıntı çıkaracak bir sürede girmesinler. Bu da iki hafta sonra inşallah şehrimize katkı sağlayacak sevindirici bir gelişme olacak diye düşünüyorum. Ciddi bir istihdam olacak. Gençlerimizin özellikle bizi seçimden sonra ki süreçte en fazla bunaldığımız, sıkıştığımız nokta burası. Yani diğer işlere, her şeye bir şeyler yapıyoruz ama istihdam ne yazık ki sizde biliyorsunuz; insanlar haklılar ve ‘çalışalım’ diyorlar başka bir şeyde demiyorlar. Bir yerde 1 kişilik istihdam açığı çıkıyor bakıyorsunuz 50 kişi müracaat ediyor. Bu da ilimizdeki istihdam sıkıntısının gelmiş olduğu boyutu gösteriyor. İnşallah daha ilerleyen süreçlerde lojistik merkeziyle olsun, başka yatırım alanlarıyla olun, diğer sektörlerinde geliştirilmesiyle birlikte daha geniş istihdam olanakları çıkacaktır. Şimdilik bunların haberini vermiş olalım istedik. İş alımları İŞKUR aracılığıyla yapılacak, herkes bir sınava tabi tutulacak. Tabi ki yörenin çocuğu olması lazım. Bakın bize yakın olsun, şu veya bu partili olsun demiyoruz. Öncelikle ihtiyaçlı olsun istiyoruz. Aynı zamanda da becerikli olsun ve çalışmaya da yatkın olsun. çünkü bir çok insan bir şekilde oraya-buraya giriyor ama çalışmıyor, kaytarıyor, çalışmaya alışkın değil biz istiyoruz ki çalışkan insan olsun, ihtiyaçlı olsun sonuçta herkes bu ülkenin insanı, kim olursa olsun.” 

KARS YATIRIMA UYGUN ŞEHİR

Kılıç ayrıca, “Birde Kars’ı daha çok ilgilendiren kısmı teşvik paketinin 6. bölge olması tabi bir yerde sevindirici bir şey çünkü bize yatırım geleceğini umut ediyoruz bir yerde de kötü bir şey. Çünkü o zamanda bu gelişmişlik seviyemizi gösteriyor. Bu açıdan da üzülmemiz gerekir assında ama neticeler mevcut ve durum bu. Yine hükümetin şöyle bir programı var. Buna ilave olarak yani 6. bölge olmasından kaynaklı avantajları yatırımcıya kullandırmasının yanı sıra alan bazlı. Bölge bazlı ve il bazlı destekler olacak. Ani Kars bu manada kendi üretebileceği, sergileyebileceği ne varsa o alandaki teşvikler için öncelikle bakanlığın önlendirdiği il olacak. Bizim de burada avantajımız tarım, hayvancılık ve turizmdir. Bakanlığında tabi ki oraya gidenlere ‘sizinle ilgili yatırıma uygun yer buradır’ gibi yönlendirmede bulunması gerekiyor. Buraya göndersin ve o gelen yatırımcı da hem 6. bölgenin avantajlarından yararlansın hem de o bölgede bunun altyapısının olduğunu belirtsin. O manada da yatırımların olmasını umut ediyoruz.”

KENTSEL TASARIM PROJESİ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da Kentsel Tasarım Projesiyle ilgili olarak, “İhale çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki hafta da ihaleye çıkıyoruz. Projede belirtildiği şekilde zaten uygulama projesi tamamlanmıştı. Millet bahçesi ve İstihkam Çay Bahçesi’nde birinci etap olarak başlanacak ve yapılacak. Bu bahçeler içerisindeki inşaatlar yıkılacak ve yeniden yapılacak. Her ikisinde de çevre düzenlemesi, piknik alanları yapılacak, tiyatro sahnesi. Çocuk oyun grupları olacak. Aynı zamanda aile çay bahçeleri, restoranlar, kafeler olacak. Bunların hepsi bu birinci etaptaki uygulama projesi içerisinde yer alıyor. Önümüzdeki hafta da ihaleye çıkarıyoruz ve yaptıracağız. Birinci etabının seneye bitmesi planlanıyor. Kentsel Tasarım Projesi içerisinde telesiyej projesi şimdilik yoktur. Kentsel Dönüşüm Projesi önümüzdeki Çarşamba günü kamu ihale kurumunun ilanını resmi gazetede göreceğiz. İlk etapta 702 konut yapılacak. Şu anda 180 hemşehrimizin isimleri belediye askıya çıkarıldı. Evlerinden çıkaracağız ve oralar yıkılacak. Ondan sonra da o bölgeye 702 konut yapılacak. Evlerinden çıkarılacaklarla ilgili çalışma devam ediyor. Bunlar geçim standartları asgari ücretin altında olan vatandaşlarımız olduğu için kira yardımı konusunda TOKİ’ye böyle bir talep bildirdik. Belediye ve TOKİ kira bir kısmını karşılayacağız.” dedi.

ASFALT İÇİN ALTYAPI HAZIR

Başkan Bozkuş yollarla ilgili de şunları söyledi:

“Yollarla ilgili biz ihalemizi yaptık. 5.5 milyon TL ödeneğimiz hazır. Firma 2 adet finişher getirdi. Bütün araç ve gerecini, personelini getirdi. Yine Çimento Fabrikasının oradaki bizim tesislere yerleştiler. Yalnız karşıdaki 500 metre uzaktan malzeme alıyoruz biz. Oradaki malzemenin bir eksikliği vardı. Kullanılan eleğin birisi eksikti. Onu da dün getirdiler ve bugün firma başladı. Önümüzdeki hafta sonu itibariyle asfalta başlamış olacağız. Birinci etapta Karadağ caddesi, Atatürk, Kazımpaşa ve ondan sonra da Faikbey caddesine gireceğiz. Ardından İnönü ve Halitpaşa caddelerinde devam edeceğiz. Birde yine 4 kilometre kadar yeniden yapacağız. Arkasından karayollarıyla yapmış olduğumuz protokol gereği yaklaşık 14 kilometrelik sıcak asfalt yapılacak. Mihralibey civarındaki köprü mevkiinde de çalışmalar olacak. İhale yapıldı, sözleşme imzalandı, yer tespiti de gerçekleşti. Bugün yarın onlarda başlayacak. Dolayısıyla onların yaptığı, bizim yatığımız yaklaşık 30 kilometrelik ana arterler tamamlanmış olacak. Diğer ara sokaklarda da bildiğiniz gibi kendi imkanlarımızla devam ediyoruz. Bir şey var çok sevindirici; biz 2009 yılında geldiğimizde 25 bin TL karayollarına para yatırmıştık sadece rot bisk alalım diye ama bir yılda alamadım fakat şimdi çok şükür gün oluyor bin ton asfalt üretebiliyoruz. Böyle bir makinemiz ve tesisimiz var. Bu da bizim için çok sevindirici. Asfalt atılacak caddelerde de altyapı problemi kesinlikle yok. Şu an hiçbir sorunumuz yoktur. Ama tabi asfaltı şimdi atacağız. Bugüne kadar iki tabakasını attık ama asıl asfalt şimdi atılacak. Temel tabakada da yeterince oturmalar oldu. Çökmeler oldu ve bozulan erlerinde tamiri yapıldı. Hızlı bir şekilde devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.