1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buz ve Kar Temizliği
Buz ve Kar Temizliği

Buz ve Kar Temizliği

Kars Belediyesi kaldırım ve caddelerin buz ve karını temizliyor...

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca önceki gün yağan karın ardından cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarına başlatıldı.

Faikbey, Kazımpaşa ve Atatürk Caddesi’nde başlatılan kar ve buz çalışmalarında yaklaşık 50 kişilik ekip görev aldı. Belediye Başkanlığı’nca kış hazırlıklarında oluşturulan ‘kar ile mücadele timi’ önce kaldırımların kar ve buzunu temizledi. Ardından caddelerin karı iş makinalarınca kamyonlara doldurularak kent dışına çıkarıldı.

Belediye kar timinin çalışmalarına vatandaşlarda eşlik etti. Kendi işyerlerinin önünün kar ve buzunu temizleyen iş yeri sahipleri, temizledikleri buz ve karı belediyeye ait iş makinelerinin alabilmesi için toplu şekilde yol kenarına bıraktı. Vatandaşların bıraktığı karlar ise yine kamyonlara doldurularak götürüldü.

Belediye kar timi ekipleri kaldırım ve caddeleri temizlerken, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kumlama aracı da yolları kumladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye bünyesinde oluşturulan kar timinin karla mücadele çalışmalarına başladığını söyledi.

Başkan Murtaza Karaçanta, “Herkesin malumu ilimizde kar yağışı vardı. Sabah yağan kar öğlen eriyordu ve akşam üzeride buzlanıyordu. Ekiplerimiz caddelerin kar ve buzlarını temizleme işlemlerine başladılar ve kaldırım ile caddelerin karını temizledik” dedi.

Özellikle kaldırımlarda günü birlik oluşan buzlanma ile mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “Gündüzleri eriyen kar akşamları donarak bulanmalara neden oluyor. Bizde gerek vatandaşlarımız kaldırımlarda rahat yürüyebilmesi için gerekse araçların kayarak trafiği olumsuz etkilemesinin önüne geçebilmek için tuzlama ve kumlama çalışmaları yapıyor. Ekiplerimiz sürekli görevde sorun yaşanan cadde ve kaldırımlara anında müdahale ediyorlar. Amacımız her anlamda halkımıza daha sağlıklı hizmet vermek” diye konuştu.

Kars Belediye Başkanlığı'na bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü kar timi, Faikbey, Halitpaşa, İnönü, Atatürk ve Metin Sözen Caddelerinin geç saatlere kadar sürdürdüğü çalışmalarla kar ve buzlarını temizledi. Temizlenen cadde ve kaldırımların karı kamyonlara doldurularak kent dışına taşınıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.