1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bülbül Deresi’nde sona gelindi
Bülbül Deresi’nde sona gelindi

Bülbül Deresi’nde sona gelindi

Kars merkez Bülbül Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. İhate duvarının da büyük ölçüde tamamlandığı çalışmalarla birlikte deredeki islah çalışmalarının yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

A+A-

Alpaslan Mahallesi’nden başlayıp Kars Çayı’na kadar uzanan dere yatağı ıslah ve yapımına devam ediliyor. Uzun yıllardan beri mahalle sakinleri tarafından akıtılan lağım suları, atılan çöplerden dolayı etrafa pis kokular saçan Bülbül Mahallesi deresi ıslah projesinin aldığı son hal ve görüntü vatandaşların da yüzünü güldürdü.

2015 yılı başı itibariyle Bülbül Deresi’nde çalışmalara başlayan Devlet Su İşleri Kars Bölge Müdürlüğü ekipleri önce derenin içerisinde bulunan pislikleri temizledi ve yıl boyunca hummalı bir çalışma gerçekletirdi. Ortadan kaldırılan görüntü kirliliğinin yanı sıra kazandırılan görsellik vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topladı. Çevre sakinleri bu çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Biz yıllardır buradaki pis kokunun ve görüntü kirliliğinin içerisinde yaşamak zorundaydık. Bu çalışmalar sonucunda bu sorun giderildi ve mahallemiz hak ettiği noktaya ulaştı. Derenin işi tamamıyla bitince çok daha güzel bir görüntünün ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.

Geçtiğimiz yıllarda çalışmalara ara verilmesinin ardından bu yıl yeniden çalışmaların başlanıldığı Bülbül Dersi ıslah ve ihate duvar yapım çalışmalarının yılsonuyla birlikte tamamlanma çabası içerisinde olunduğu ve geri kalan çalışmalarla birlikte neredeyse sona gelindiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.