1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Bugün ve Yarın İçin Düşünceler”
“Bugün ve Yarın İçin Düşünceler”

“Bugün ve Yarın İçin Düşünceler”

“Bugün ve Yarın İçin Düşünceler” Çalıştayı tamamlandı

A+A-

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Belediyesi tarafından düzenlenen Alman ve Avusturyalı uzmanlarında katıldığı, “Sarıkamış Bugün ve Yarın İçin Düşünceler” konulu çalıştay tamamlandı.

Sarıkamış kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış’ın kalkınması ve gelişmesi için ulusal ve uluslararası anlamda yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Sarıkamış’ın muhteşem bir doğaya, güçlü tarihi ve turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Karaman, şunları kaydetti: “Bizler kamu ve yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları olarak, turizmde, hayvancılıkta kalkınma hamlesi başlatmış bulunuyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin kalkınma ajansları aracılığı ile büyük destekler verdiğini biliyoruz. Belediye Başkanımız Göksal Bey, Almanya ve Avusturya dan bu konuların uzmanlarını çalıştaya davet etmesi çok yerinde olmuş. Hep birlikte bölgenin analizini yapıp en hızlı şekilde planlama yaparak çalışmalara başlamalıyız. İnanıyorum ki Sarıkamış kısa sürede ülkemizin parlayan yıldızı olacak.”

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da çalıştayda yaptığı konuşmada Sarıkamış’ta yapılacak her türlü çalışma için önce kentin master planının çıkarılması gerektiğini belirtti.

Özellikle kış turizminde önemli projeler hazırladıklarını ifade eden Toksoy, “Belediye ve kaymakamlık olarak bu ilçeyi, turizmde, hayvancılıkta, daha çağdaş daha modern anlamda yapılandırmak ve gelişmiş ülkelerle rekabet etmek için gece gündüz proje üretiyoruz. Bu manada yurt dışından uzman kişilerle iki yıldır temasımız sürüyor. Bu çalıştayın amacı da buradan çıkacak sonuçlara göre yol haritası belirleyip çalışmalara başlamaktır.” diye konuştu.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun slayt gösterimi eşliğinde ajansın bölgedeki faaliyet ve desteklerini anlattı. Alman Türk İş Adamları Vakfı Başkanı ve Almanya NRW Eyaleti Tarım Bakanlığı temsilcisi Andreas Goldberg ise Almanya ve Avusturya’dan örnekler vererek, Sarıkamış’ta hayvancılığın modern ve teknik anlamda yapılması için gerekli planlamaların zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Michael Güttes ile Hannover Tourismusexperte, Dieter Schenk, “Kars-Sarıkamış Bölgesinde Bütün Yıl Etkili Olabilecek Bir Turizm Konseptinin Köşe Taşları” konusunda, Hayvancılık Uzmanı Christoph Brockhaus Saerbeck ise,“Modern Hayvancılık. Sarıkamış Bölgesinde Tarım ve Hayvancılığın Geliştirilmesi” hakkında bilgi verdi.

Kars TKDK Koordinatörü Berkay Çelik, “Bugüne Kadar Gerçekleştirilmiş Yatırımlar ve Önümüzdeki Dönemlerde verilecek Turizm, Hayvancılık ve Enerji Destekleri” ile ilgili sunum yaptı.

Moderatör Ramazan Öz’ün genel durum değerlendirmesiyle çalıştay tamamlandı. Çalıştaya, Alman ve Avusturya’dan gelen uzman kişilerin yanı sıra, Danışman İsmail Ergöz, Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, Kars ve Sarıkamış’tan kurum amirleri ile belediye meclisi üyeleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.