1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bu çocuklara şehir yasak
Bu çocuklara şehir yasak

Bu çocuklara şehir yasak

Kars'ta ailesiyle birlikte çobanlık yaparken para kazanmak umuduyla gittiği İstanbul'da tanıştığı PKK'lıların aracılığıyla örgütün dağ kadrosuna dahil olan 28 yaşındaki E.B. 4 yıl sonra pişman olup dağdan kaçtı.

A+A-

PKK'dan kaçan bir militanın itirafları, örgütün çocukları nasıl kullandığını ortaya çıkardı. Kamplara getirilen küçük çocuklar ideolojik ve siyasi eğitimin ardından 11-15 yaşında silah kullanmayı öğreniyor. Kafaları karışmasın diye şehir merkezlerine yaklaşmaları da yasak...

Levent ALBAYRAK

PKK'dan kaçan E.B.'nin verdiği ifadeler, örgütün çocuklara yönelik planlarını deşifre etti. Kars'ta ailesiyle birlikte çobanlık yaparken para kazanmak umuduyla gittiği İstanbul'da tanıştığı PKK'lıların aracılığıyla örgütün dağ kadrosuna dahil olan 28 yaşındaki E.B. 4 yıl sonra pişman olup dağdan kaçtı. Geçen ay Silopi'de güvenlik güçlerine teslim olan E.B. ifadeleri, dağdaki çocuk PKK'lılar gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Kaldığı kampta birçok çocuğun da bulunduğunu belirten E.B.'nin, sınır köylerde zor şartlarda yaşayan çocukların küçük yaşlarda dağ kadrosuna götürüldüklerini anlattı:

ŞEHİR EYLEMİNE GÖNDERİLMİYORLAR: Dağ kadrosuna sonradan dahil olanlar, o hayatın rahatlığını bildiği için kaçma ihtimalleri hep oluyor. Eski yaşamını veya ailesini özleyen ya da sevdiğinin hasretine dayanamayan kaçabiliyor. Ancak kamplara getirilen çok küçük yaşta çocuklar bunlardan farklı eğitiliyor. Bu çocuklara yoğun ideolojik ve siyasi eğitim veriliyor. 11-15 yaşlarından itibaren silahlı eğitime de başlayan çocukların diğer militanların aksine şehir merkezlerine yaklaşması kafalarının karışmaması için yasaklanıyor. Şehirlere eyleme gönderilmeyen bu çocuklar sözde yemin ettikten sonra bölge komutanı adayı olarak özenle yetiştiriliyor.

AŞIK OLUNCA CEZALANDIRILDIM: Bir PKK'lı kadına aşık oldum. O da bana. Aramızda duygusal bir bağ oluştu. Birlikteliğimiz ortaya çıkınca beni tecrit ettiler. Mahkeme kuruldu ve örgütsel faaliyetlere zarar verdiğim gerekçesiyle hapis cezası aldım. Ancak kamp içindeki komutanların kadın militanlarla ilişkisi olduğunu, karşı koyan kadınların infaz edildiğini biliyordum. Bu olaylar benim örgüte ve mücadeleye bakış açımı değiştirdi.

Polis bana su verdi

TutukluYKEN bir fırsatını bularak kaçtım. İlk önce Şırnak tarafına doğru kaçtım ancak kamptaki diğer militanlar bana pusu attı. Uzun süre birlikte yaşadığım arkadaşlarım beni öldürmek için ateş açtı. Daha sonra Silopi'ye doğru yönelerek bir mağarada 3 gün saklandım. 2010'da Balveren'de düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan bir PKK'lının, askerlerin şehit olmasına rağmen helikopterle hastaneye götürülmesi aklımdaydı. Artık devletten korkmuyordum. Kampta bize, polis ve askerin sağ yakaladıkları PKK'lılara işkence yaptıklarını ve infaz ettiklerini anlatıyorlardı. Teslim olduğum noktadaki polis ise yere yatırıp üstümü aradıktan sonra ilk olarak su verdi.

HASTA MİLİTAN İNFAZ EDİLDİ

KIŞ aylarında asla arazide gezmediklerini belirten E.B., kış aylarını 15-20 kişilik gruplar halinde mağaralarda geçirdiklerini belirterek, 'Bir çok arkadaşımız hastalığa yakalandı. Büyük kamplarda kış aylarında havasızlık ve beslenememekten salgın hastalıkların başgösterdiğini duymuştum. Bizim kampta da bir arkadaşımız hastalanmıştı. Tedavi için merkeze gönderdiklerini söylemişlerdi. Ancak onun infaz edildiğini iyi biliyorduk ama kimseye söyleyemiyorduk.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.