1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BTK Bitirilmeli
BTK Bitirilmeli

BTK Bitirilmeli

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı projesinin biran evvel bitirilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Karaçanta, BTK Demiryolu hattıyla birlikte Kars’ta kurulacak Lojistik Merkez’in Kars’a ve Türkiye’ye ekonomik anlamda çok şey kazandıracağını kaydetti.

BTK Demiryolu hattıyla birlikte Kars’ın ticaret merkezi olacağına dikkat çeken Karaçanta, Kars’ın tarihi İpek Yolu üzerinde olmasının BTK Demiryolu hattına ek katkı sağlayacağını söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya açıklamalarda bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattı bizimde çok önemsediğimiz projedir. Çünkü burada onunla birlikte kurulacak Lojistik Merkezlerin, hangarların, depoların Kars’ta oluşu, dolayısıyla Kars’ı Türkiye’nin bölgesi, hatta Kafkasların bölgesi konuma getirecek çok önemli projedir” dedi.

BTK Demiryolu hattı Türkiye ayağında çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Karaçanta, projeyi çok önemsediklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Biz projeyi çok önemsiyoruz. Ve biran evvel bitmesi de bizim ticaretimiz bakımından, ekonomimiz bakımından çok önemlidir. Bunun Kars’ta olmasının ayrıcalıklı yanı özellikle Kars’ta İpek Yolu’nun oluşu demiryolu projesine ek bir katkı sunacaktır. Düşünün Kars’tan Pekin’e kadar uzanan bir İpek Yolu projemiz mevcuttur. Bu demiryolu ağı yalnız Kars’ta kalmayacak. Ama merkezi olarak Türkiye ayağı Kars olacak. Bu projenin biran evvel bitirilmesi gerektiğine inanıyorum. çalışmalarda bu doğrultuda devam ediyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.