1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Böylesi Film İlk Kez!
Böylesi Film İlk Kez!

Böylesi Film İlk Kez!

Tek Türkiye dizisinde canlandırdığı Şivan karakteriyle tanınan Süleyman Karadağ ve Levent Can, Kars'ın Kiziroğlu Köyü'nde sıradışı yöntemle bir filme imza attı.

A+A-

Ezel dizisinin kadrosuna giren Levent Can ile Tek Türkiye dizisinin yıldızı Şirvan karakterini canlandıran Süleyman Karadağ aynı filmde buluştu.

 

İkilinin başrollerini paylaştığı ‘Yılanlar ve Güvercinler’ adlı filmin çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Kars’ın Kiziroğlu, Şanlıurfa Siverek’in Erkonağı köyleri ve İstanbul’da çekimleri gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini Giray Besen yaptı.

 

Süleyman Karadağ ve Levent Can’ın yanı sıra Ozan Bilen’in de rol aldığı filmde 90’lı yıllarda Güneydoğu’da köy öğretmenliği yapmakta olan Halim Öğretmen’in (Levent Can) aşiret reisi (Süleyman Karadağ) ile yaşadığı bir sıkıntıdan dolayı öğrencilerine sıra dışı bir yolla eğitim vermesi sonucunda gelişen trajik olaylar anlatılıyor.

 

Oyuncu kadrosunun yüzde doksanını yerel halk ve yerel oyuncuların oluşturduğu film, ayrıca Türkiye’de Canon EOS 5D Mark II fotoğraf makinesi ile çekilen ilk sinema filmi özelliğini de taşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum