1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borçlu Çiftçilere Müjde
Borçlu Çiftçilere Müjde

Borçlu Çiftçilere Müjde

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla ülke genelinde 98 bin 314 çiftçimizin borcuna yeni bir ödeme kolaylığı sağladı.

A+A-

Borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer Efe, “Borçlarını ödeyebilmeleri için bu güne kadar çeşitli kolaylıklar sağlanmasına rağmen, borçlarını ödeyemeyerek icra takibi aşamasına gelen ortaklarımızdan; borçlarının faizlerinden belirli bir indirim yapılmak suretiyle daha iyi imkanlar sunularak 01.06.2010 tarihinden itibaren yeni bir ödeme kolaylığı getirilmiştir.” dedi.

Efe ayrıca, “Kanuni takip hesaplarında kayıtlı alacaklarımızın defaten veya taksitlendirme suretiyle tahsilini sağlamak amacıyla, Bölge Birliğimiz faaliyet alanı içerisindeki Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı Kooperatiflerimizdeki toplam 5 bin 321 ortağımızın 39 milyon TL tutarında; Kars ilimizde ise toplam 925 ortağımızın 6 milyon 760 bin TL tutarındaki borcun yeniden yapılandırılacaktır.” diye konuştu.

 

Efe, yapılandırmanın nasıl olacağı ile ilgili de şunları söyledi:

 

“01.06.2010 tarihi itibariyle kanuni takipte borcu olan ve ortağı olduğu kooperatife müracaat eden ortakların (kefiller ve varisler dahil) borçlarına; vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi oranı yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanacak. Bu şekilde yeniden yapılandırılan borçlardan, kredinin alınış tarihine göre yüzde 80’e varan oranlarda indirim sağlanmış olacak. Ortaklar 01.06.2010-30.09.2010 tarihleri arasında ortağı bulundukları Tarım Kredi Kooperatifine müracaat edebilecekler. Bu suretle hesaplanacak yeni borçlarını defaten ödeyebilecekleri gibi, yeni borcun asgari yüzde 30’unu peşin ödeyerek, kalanını 2 yılda 2 eşit taksit halinde ödeyebilecekler. Bu süre zarfında, bu alacaklarla ilgili yeni icra işlemleri yapılmayacak. Ancak 30.09.2010 tarihine kadar kooperatiflerimize müracaat etmeyen ortaklarımız hakkındaki icra işlemleri devam edecek. Borcunu taksitlendiren ortaklarımızla ilgili olarak daha önceden mal beyanında bulunmama ve taahhüdü ihlalden kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin davalardan vazgeçilecek, açılmış ceza davaları düşürülecektir. Bu uygulamanın sonunda vadesi geçen alacaklarımızın önemli bir kısmını tahsil etmek suretiyle tasfiye etmeyi umuyoruz. Bütün ortaklarımızın ödeme kolaylığından yararlanabilmesi için ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatifine bekliyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.