1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölgenin Eğitimi Kars'ta Konuşuldu
Bölgenin Eğitimi Karsta Konuşuldu

Bölgenin Eğitimi Kars'ta Konuşuldu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en sahipliği yaptığı Bölgesel İstişare Toplantısına katıldı.

A+A-

Tekin, toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Toplantının diğer bölümleri ise basına kapalı olarak devam etti.

Grand Ani Otel’de düzenlenen toplantıya, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Artvin ve Erzurum İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile şube müdürleri katıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşması yapan Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, bölgesel istişare toplantısını, Kars’ta düzenledikleri için Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ve Milli Eğitim Bakanlığının üst düzey yöneticilerine teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Bakanlığının mesaisinin 365 gün 24 saat sürdüğünü belirterek sanıldığı gibi Milli Eğitim Bakanlığının tatil yapmadığını ve en yoğun mesailerini ise yaz aylarında yaptığını söyledi.

Müsteşar Tekin, Milli Eğitim camiasının yıl içerisinde karşılaştıkları sorunlarla alakalı olarak ürettikleri çözüm önerilerini tartışmak, yeni dönemde karşılarına çıkacak potansiyel sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm önerileri ortaya koymak için bu toplantıyı düzenlediklerini kaydetti.

Her ay düzenli olarak il müdürleri toplantıları da düzenlediklerini belirten Tekin, “İl müdürleri toplantısı ile yeteri kadar sahaya inmediğimiz düşünüyoruz. Bu nedenle Bakanlık olarak sürekli bir nevi tarama toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantıların ilkini de bugün Kars’ta gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılar çeşitli illerde Ağustos ayı ortasına kadar devam edecek” dedi.

BÖLGE İLLERİMİZ, BAŞARI SIRALAMASINDA EN SONDA

Tekin, açıklamasının ardından, bölge illerinin eğitimde başarı sıralamasında son sıralarda olduğu, dershanelerin kapatılması ve Gülen Cemaatine ait dershanelerin akıbetinin ne olacağının da toplantıda görüşülüp görüşülmeyeceği yönünde ki sorularımızı cevaplandırdı.

MÜSTEŞAR TEKİN, SINAV SONUÇLARINI MAÇ SKORLARINA BENZETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin Kars'ta Doğu'nun eğitim sıralamasında son sıralarda olmasını değerlendirdi. Batı ilerine kıyasla kaliteli eğitim alamayan gençlerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli rol alan sınav sonuçlarının oluşturduğu sıralamayı sağlıklı görmediğini söyledi. Tekin, "Eğitimde hâlbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var."dedi.

Ramazan ayındaki toplantıların yeme içme açısından fakir olduğuna vurgu yapan Tekin’e basın mensupları, "Bölge illeri eğitim sıralamasında son sıralarda bunu masaya yatıracak mısınız? Dershanelerin kapatılması gündemde Kars’ta da var ve hizmet hareketine ait dershaneler bununla ilgili görüşmeleriniz olacak mı?" soruları yöneltti. Müsteşar Tekin; "Bu sizin bahsettiğiniz sıralamalar, eğitimde son sırada sıralaması bunlar çok sağlıklı şeyler değil. Belli bir sınav sonucuna göre yapılmış sıralamalar. Eğitimde halbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var" dedi.

'BİZİM EĞİTTİĞİMİZ ÇOCUĞA SİZ İKİNCİ BİR KURS VERMEYİN'

MEB olarak devlet dışında hiçbir topluluğu, hiçbir kitleyi hedef ya da muhatap almadıklarını kendi eğittikleri çocuklara dershanelerin ikinci bir kurs vermesini istemediklerinin altını çizen Tekin; " Bizim burada yapacağımız şey sadece şu 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösteriliyor. Bütün hükümetler çözüm üretmek için çaba sarf etmişler. Şimdi iş başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi de 2002 yılında kurulduğu günden beri bu konuyla ilgili olarak bir takvim ortaya koymuş biz şu anda bu takvimin içindeyiz. Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci kez kurs vermeyin."dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.