1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bölge Milletvekilleri İstişare Toplantısında
Bölge Milletvekilleri İstişare Toplantısında

Bölge Milletvekilleri İstişare Toplantısında

Bölge Milletvekilleri Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile İstişare Toplantısında!

A+A-

Doğu Anadolu Bölge Milletvekilleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek bölgede yapılabilecekleri istişare ettiler.

Toplantıda; özellikle DAP Bölge Başkanlığının bölgede yaptıkları ve yapabilecekleri masaya yatırılarak bölgenin kalkınabilmesi için istişarelerde bulunuldu.

Milletvekilleri Ermenistan sınır kapısının kapalı olması nedeniyle gerek Gürcistan ve Azerbaycan, gerekse İran ile yürütülecek ticari ilişkilerde bölge illerinin kalkınmasını sağlayacak politikaların izlenmesinin çok önemli olduğunu bu konunun Kalkınma Bakanlığının yapacağı çalışmalarda dikkate alınmasının önemli olduğunu ifade ettiler.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Kars’ta, besi hayvancılığı yapılarak daha fazla katma değer elde edilebilmesi için yem bitkiciliğinin ve buna bağlı olarak barajların ve sulama suyu projelerinin çok önemli olduğunu, meyvecilikle uğraşan Kağızman için baraj ve sulama suyunun önemini bir kere daha vurguladılar.

Öte yandan bölgede yapılan yatırımlarda coğrafi ve iklimsel şartların dikkate alınarak pozitif ayrımcılığın devam etmesinin öneminden bahsederek, köylerde gerek alt yapı projelerinde gerekse yollarının sıcak asfalt yapılabilmesi için daha fazla ödenek ihtiyacı olduğunu vurguladılar.

Bölgesel kalkınmanın çok önemli olduğunu dolayısıyla her ilin ayrı ayrı değil birlikte düşünülmesinin faydalı olacağını, sağlanacak istihdam ile insanımızın yerinde ikamesinin ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması açısından önemli olduğuna da dikkat çeken Arslan ve Beyribey, gerek kamu gerekse özel sektör tarafından yapılabilecek projeler için DAP Bölge Başkanlığının fizibiliteler yaparak proje havuzu oluşturmasının Kars ve bölge kalkınması için önemli olduğunun altını çizdiler.

Son olarak Kars için gündeme alınan ve yapılan projelerlerin kalkınmada büyük etki edeceğini de kaydeden Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AK Parti hükümeti ve yatırımların koordinasyonunu sağlayan Kalkınma Bakanlığına teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.