1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Biyoloji Kulübü'nün Çevre Duyarlılığı
Biyoloji Kulübünün Çevre Duyarlılığı

Biyoloji Kulübü'nün Çevre Duyarlılığı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Biyoloji Kulübü öğrencileri, çevre bilincinin yaygınlaştırılması için 'ayrık otları ayırarak' çevreye duyarlılık örneği gösterdiler.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Biyoloji Kulübü öğrencileri Kulüp sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Aysel Güven’in başkanlığında giderek artan oranda güncellik kazanan toplum çevre bilincinin yaygınlaştırılması için bir şekilde mücadele edilebilmesi gerekliliği noktasında çevreye duyarlılık örneği gösterdiler.

 

Dikilmiş olan çam ağaçlarının etrafındaki otları temizlemekte olan Kulüp sorumlusu Yrd.Doç.Dr. Aysel Güven şunları söyledi. “Hava kirliliği, gürültü, elektromagnetik radyasyon gibi kent ortamındaki çevresel risk faktörlerinin yanı sıra biyolojik, psikolojik ve sosyal pek çok etmenin düzenli olarak izlenerek gerekli toplum sağlığı önlemlerinin alınması; ancak toplumsal çevre bilincinin  alt yapısının güçlendirilmesiyle olanaklı olabilecektir. Bu nedenle 2008’de Bir Avrupa Birliği projesi ile kampusa yaklaşık 6500 çam fidanı diktik. Bu gün bu fidanlar Biyoloji Kulübü, Fizik Kulübü ve diğer kulüplerin de desteği ile sürdürülebilir bir nitelik kazandı. Üniversite gençliği kendi diktikleri ağaçların bakımını üstelenecek niteliğe ulaştı. Bu durum sorumlusu olduğum kulüp üyeleri öğrencilerinden gurur duymama sebep oluyor” dedi.

 

Kafkas Üniversitesi’nin kampuslaşma projesi içinde inşaatlarla birlikte çevre düzenlemesi yani yeşillendirmeyi programa alması çevreye yönelik iyileştirmelere en  güzel çalışmaları oluşturmaktadır. Bu çalışmaların planlanması ve uygulanması sırasında kulüplerin katkısı sağlanmış olması övgüye değerdir. Çevreye bakıldığında bunun onlarca örneğini görmek mümkün. Bu çevre ile ilintili bir bölüm olan Biyoloji Bölümü için ayrıcalıklı bir durum.

 

Yaklaşık yüz öğrencinin katıldığı çalışmanın diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.