1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Bitkisel üretim destekleri bu yılda artarak devam edecek”
“Bitkisel üretim destekleri bu yılda artarak devam edecek”

“Bitkisel üretim destekleri bu yılda artarak devam edecek”

Müdür Düzgün: “Bitkisel üretim destekleri bu yılda artarak devam edecek”

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Bakanlığın her yıl olduğu gibi 2018 yılında da kaba yemin gerek kalite gerekse alan bazlı üretim değerlerinin arttırılması amacıyla uyguladığı, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemelerinin bu yılda dekar başına ödenen destek miktarının artarak devam ettiğini bildirdi.

Bilindiği üzere Kars’ın temel geçim kaynağının ağırlıklı olarak hayvancılığa dayalı bir şekilde yürütülmekte olduğuna dikkat çeken Düzgün, ekonomik anlamda hayvansal üretimin istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için Kaliteli Kaba Yem üretiminin önem kazandığını belirtti. Yöremizin coğrafi ve iklimsel faktörler sebebi ile yem bitkilerinin üretimine oldukça elverişli bir yapıda olduğunun da açıklamasında belirten Müdür Düzgün, bakanlığımız her yıl olduğu gibi 2018 yılında da kaba yemin gerek kalite gerekse alan bazlı üretim değerlerinin arttırılması amacıyla uyguladığı, Bitkisel Üretime Destekleme Ödemeleri bu yılda dekar başına ödenen destek miktarı artarak devam ettiğini bildirdi.

Özellikle baklagil yem bitkilerinden sindirilebilir ham protein ve minerallerce zengin olan, kıraç alanlarda yüksek verimi olan korunga bitkisinin üretiminde 3 yıl boyunca her yıl için 90 TL destek vermekte olduğunu da açıklayan Müdür Düztün: “Ayrıca Bakanlıkça belirlenen Hayvancılık Yetiştirici Bölgesinde yer alan ilimizde, yem bitkisi ekilişinde aldığı desteğe yüzde 25 oranında üreticilere ilave destek verilecektir. Diğer yem bitkileri ve destek kalemleri aşağıda belirtilmiştir. Ayrıca 2017 yılı ekiliş ve Yem Bitkileri Desteklemeleri kapsamında; en fazla Yem Bitkileri ekiliş alanı (848.840,177da), En fazla Yem Bitkileri Destek Müracaatı (15.898 adet), En fazla Fiğ (704.722,174da) ve En fazla Korunga (102.644,757da) desteği alanında Türkiye birincisi olduk.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.