1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Birtane Kandil'e Gidiyor
Birtane Kandile Gidiyor

Birtane Kandil'e Gidiyor

Aralarında BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve belediye başkanlarının olduğu bir grup kadın yedi sivilin yaşamını kaybettiği Kandil'e gidiyor. Heyet, daha sonra Ranya'da kurulan taziye evini ziyaret edecek.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir kadın heyeti, Kandil'e gidiyor.

Heyet, 21 Ağustos'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kandil'e yönelik hava operasyonunda, köylülere ait araçların bombalanması sonucu ölenlerin vurulduğu Kandil'deki Kortek-Ranya yolu üzerinde incelemede bulunacak.

Aralarında BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Mardin Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Başkanı Hülya Uyanık ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker'in bulunduğu heyet, daha sonra ölen siviller için Ranya'da kurulan taziye evini ziyaret edecek.

21 Ağustos'taki operasyonda Kortek-Ranya yolu üzerinden geçen sivil araç vurulmuş. Otomobilin içinde bulunan ailenin yedi üyesi ölmüştü. Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle açıklanmıştı: Huseyin Mustafa, Hacı Mam Kak, Vêzan Huseyin, Zana Huseyın, Sonya Şemal, Solin Şamal, Xunav Huzeyr.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.