1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir Ziyaret İki Önemli Mesaj
Bir Ziyaret İki Önemli Mesaj

Bir Ziyaret İki Önemli Mesaj

Ak Parti Kars İl Başkanı Erdoğdu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'u Ziyaretinde Önemli Mesajlar Verdi…

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu beraberindeki heyetle birlikte, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve heyetini makamında ağırlayan Başkonsolos Süleymanov, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erdoğdu’ya teşekkür etti.

 

Ensar Erdoğdu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u ziyaretinde önemli mesajlar verdi. Türkiye Azerbaycan kardeşliği ebediyete kadar devam edecektir, dedi.

 

Türkiye Ermenistan sınırlarının açılması konusuna da değinen Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu şunları söyledi :  “ Azerbaycan bizim canımız, kardeş ülkemizdir. Biz bir millet iki devletiz. Bizlerin Azerbaycan aleyhine bir girişimde bulunmamız söz konusu dahi olamaz. Zaten sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan ile ilişkilerde hep Azerbaycan ile temasta bulunmuştur. Ak Parti’nin önceliği de elbette ki Karabağ’ın işgalden kurtarılmasıdır. Ermenistan işgalden vazgeçtiği takdirde sorun kalkar. Biz istiyoruz ki bütün komşu ülkeler ve dünya devletleri ile dost olalım. “Sıfır sorun” politikasından yanayız ; ama komşu devletlerin de iyi niyet doğrultusunda hareket etmesi lazımdır, dedi.

 

Azerbaycan ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi noktasında Adalet ve Kalkınma Partisi olarak her türlü girişimde bulunacaklarını ifade eden İl Başkanı Ensar Erdoğdu, görünüyor ki Kars’ta oldukça çalışkan ve güzel işler yapmaya oldukça hevesli genç bir başkonsolosumuz var, biz her zaman Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun destekçisi olacağız, diye konuştu.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise ; Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu’nun sözlerinin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da ifade ettiler. “Karabağ sorunu çözülmeden sınırlar açılmayacaktır” dediler. Bizler de “sıfır sorun” politikasından yanayız. Azerbaycan dünyanın hızla gelişen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor, hem ekonomi hem de askeri alanda oldukça güçleniyoruz. Azerbaycan her zaman barıştan yana olmuştur. Bizim barıştan, sulhtan, hukuktan yana olan tavrımız dünya nezdinde ortadadır. Biz isteriz ki bütün problemleri tarihi gerçekler ışığında, sulhla, barışla, hukukla çözelim ; ama ne yazık ki Ermenistan ne hukuk tanıyor, ne barış ne de adalet, dedi.

 

İlişkilerin geliştirilmesi noktasına da değinen Başkonsolos Ayhan Süleymanov, ben her zaman söylüyorum ve söylemekten de bıkmayacağım. Azerbaycan’ın dahi lideri Haydar Aliyev, “ Biz iki devlet, bir milletiz” demiştir. Türk tarihinin dahi lideri Mustafa Kemal Atatürk de ; “Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” demiştir. Bu anlamda bizim merhum önderlerimiz bizlere bu mesajı bırakırken, bizler de Haydar Aliyev ve Atatürk yolundan ayrılmadan, ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için çalışacağız, diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.