1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binler Mert için yürüyor
Binler Mert için yürüyor

Binler Mert için yürüyor

Kars’ta kaçırıldıktan sonra çöplük alandaki bir tabyada cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ın vahşice öldürülmesinin ardından il genelindeki protestolar çığ gibi büyüyor.

A+A-

Kars, Mert için tek yumruk oldu. Ortaokul , lise ve üniversite öğrencileri kentin muhtelif yerlerinde bir araya gelerek eylemlerini sürdürüyorlar. Döviz ve pankartlar eşliğinde slogan atarak cadde ve sokaklarda yürüyen gruplara her kesim vatandaştan da destek geliyor.

Kafkas Üniversitesi’nde (KAÜ) öğrencilerinin çoğunluğunu oluşturduğu binlerce vatandaş üniversitenin kampus alanından hareket ederek İnönü Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Kentin ana arterlerinde yürüyen kalabalık geçtiği tüm güzergahlarda vatandaşlardan deste aldı. Araçlarıyla caddeden geçen sürücüler kornalarla, apartmanların balkonlarında ve yol kenarlarında bulunan vatandaşlarda alkışlarla eylemi desteklediler. İş makineleri de klakson çalarak Aydın ailesinin yanında olduğunu gösterirken inşaat işçileri de çalışmalarını durdurup alkış ve ıslıklarla yaşananları protesto ettiler.

İşçiler, “bu, bir kişiye yapılan olay değildir. Bu, bütün topluma yapılan bir olaydır. Bir an önce bu insanların bu toplumdan temizlenmesini istiyoruz. Kanunlarımız yetersizdir. Bugün onun çocuğuna yapılan yarın hepimizin çocuğuna yapılabilir. Bu işlerin artık bitirilmesi lazım. Yasaların buna göre ayarlanması lazım. Aydın ailesinin her türlü yanındayız. Bu insanları destekliyoruz, başsağlığı veriyoruz.” dediler.

Kalabalık daha sonra Aydın’ın İstasyon Mahallesi’nde bulunan Barış Apartmanındaki evinin önüne geldi ve taziye yerini ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi. Mert’in babası Yolcu Aydın ve yakını Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu öğrencileri kapıda karşılayarak desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.