1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilgen, Şeker Çalışanları İle Bir Araya Geldi
Bilgen, Şeker Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Bilgen, Şeker Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, kapatılmaması için büyük çaba sarf ettiği Kars Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli, Şeker İş Sendikası ve çalışanları ziyaret ederek, işçiler ve sendika üyeleri ile bir

A+A-

Danışmanı Hayati Mehmetoğlu ile birlikte Fabrikayı ziyaret eden Milletvekili Ayhan Bilgen’i Fabrika Müdürü Abdullah Necli ve Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop, memnuniyetle karşıladı.

Bilgen, ilk olarak Müdür Necli’yi makamında ziyaret ederek fabrikanın kapanmamasından dolayı yaşadığı mutluluğu ve sevinci dile getirdi.  Bilgen daha sonra Şeker - İş Sendikasını da ziyaret ederek Sendika Başkanı Yaver Kop ve üyeleri ile bir araya geldi. Sendikada bir süre üyeler ile sohbet ederek sorunlarını dinleyen Bilgen, daha sonra yemekhaneye geçerek çalışanlar ile birlikte öğlen yemeği yedi.

Bilgen Fabrika Müdürü Abdullah Necli’yi ziyareti sırasında, Kars’ta ciddi bir işsizlik ve istihdam sorunu olduğunu belirten Bilgen, bu sorunlarının ortadan kaldırılması için çaba gösteren her kese teşekkür etti. İstihdam ve işsizlik sorununun sadece bir eve ekmek götürmek olmadığını da söyleyen Bilgen, şehrin huzur ve güvenlik sorunun da son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Bu durumun aynı zamanda çocuklarımızın de geleceği olduğunu söyleyen Bilgen: “Dolayısıyla insanların iş ve ekmek kaygısı yaşadığı bir ortamda, başka kaoslar ve krizler de bundan beslenir. Biz isteriz ki şehrimizde işleyen başka fabrikalarımızda olsun. İsteriz ki Kars, özellikle et ve süt olmak üzere hayvancılığa dayalı başka sektörlerde harcadıkları emeklere değecek kazancı elde edebilecek bir şehir konumuna gelsin. Şeker fabrikamızın kapasitesinin artması ve ‘bir daha kapanacak mı’ korkusunun asla yaşanmasını istemiyoruz.” dedi.

Şeker Pancarının fabrikada işlenmesi ile birlikte katma değerleri olan küspe ve melas gibi ürünlerin hayvancılıkla uğraşan Kars halkın için son derece önemli olduğunu da ifade eden Bilgen, bu nedenle şeker pancarının en stratejik bir bitki çeşidi olduğunu söyledi.

DÜNYADA BİRÇOK GDO’LU TATLANDIRICILARI ÜRETEN TRÖSTLERE SAHİPTİR

Bu nedenle dünya tröstlerinin tatlandırıcılar ile ilgili çok güçlü lobilere sahip olduklarını da ifade eden Bilgen, bunların insan sağlığı ile oynadıklarını da iddia etti. Diğer taraftan da bu tröstlerin kar hırsı ile Kars köylüsünü tehdit ettiklerini ileri süren Bilgen: “Üreticilerimiz ile birlikte tarımımızı tehdit eden bir şebeke pozisyonunda bütün dünyaya kendi çıkarlarını dayatıyorlar. Artı ürünler olan küspe ve melasın üreticiye ve hayvan sahiplerine geri dönüşü şüphesiz oldukça önemlidir. Ayrıca işin sosyal boyutunun da en az ekonomik boyutu kadar önemli olduğunun da halkımız tarafından fark edilmesi son derece kritiktir. Türkiye kendisine yeten bir ülke olmayı başarabilirse ki bu konuda tarım ve hayvancılık bölgesel konumundan da kaynaklı en kritik sektörlerdir. Bu aslında Türkiye’nin dış politikasından ve bağımsızlığından tutun güvenlik politikalarına kadar her alanda bu ülkenin dışarıya bağımlılığının en aza inmesini saplayacak şeyleri hayata geçirmek lazım. Son zamanlarda doğal gaz şirketi GAZPROM’un aldığı kararlar da gösteriyor ki ülkeler arasındaki ilişkiler farklı nedenlerle gerilebilir ve riskler ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda bizim Rusya ile ilişkilerimizde çok kritik ve çok stratejik bir önem var. Çok belirleyici bir rol oynayabilir. Mesele sadece çayımızın tatlanması değildir. Ama bir bütün olarak daha refah, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmemiz ile doğrudan ilişkilidir.

TARIMI DESTEKLEMEDE FARKLI STRATEJİLER VAR

Tarımı desteklemede farklı stratejiler var. Doğrudan Gelir Destekleri de bu yöntemlerden biridir. Biz genel olarak aslında tarım giderlerin azaltılmasın Türkiye açısından özellikle Kars için de daha doğru bir strateji olduğunu düşünüyoruz. Şüphesiz desteklemeler ve geçici sübvansiyonlar anlamlı ve acil çözümlerdir. Ama orta ve uzun vadede maliyetleri indirecek yöntemleri tercih etmek son derece önemlidir. Ama ne yazık ki desteklemeler zaman zaman da istismar ediliyor. Bu destekler doğrudan üreticiye değil başkalarına da verilebilmektedir.” Şeklinde konuştu.

NECLİ, “MEMLEKETİM KARS, İLÇEM TURHAL”

Kars Şeker Fabrikası Müdür Abdullah Necli de, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’e fabrikanın kapanmaması için verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Bu yönde Kars basınına da verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini bildireni Müdür Necli, memleketinin Tokat’ın Turhal ilçesi olduğunu belirterek kendisinin memleketinin ‘Kars’ ilçesinin ise Turhal olduğunu söyledi.

Öncelikli olarak Türk Şeker’e sahip çıkılması gerektiğine de dikkat çeken Müdür Necli: “Sizlerle birlikte, el birliği ile fabrikamızı ayakta tuttuk ve kapanmamasını sağladık. Geçtiğimiz yıl pancar üretimi olmadığı için fabrikamız işlemedi. Çiftçilerimiz de üretimlerine devam etti. Bizim temel amacımız önümüzdeki yıl pancar üretimimizi 100 Bin tona çıkarmaktır. “ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.