1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beşli Kars’ın fotoğraflarını sergileyecek
Beşli Kars’ın fotoğraflarını sergileyecek

Beşli Kars’ın fotoğraflarını sergileyecek

Özgen Beşli, Kars’ın kış ve yaz fotoğraflarını sergide buluşturacak...

A+A-

Kars’ın amatör fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli, tarihi dokuyla bütünleşen kentin yaz ve kış fotoğraflarını bir sergide buluşturacak. Yaklaşık 50 fotoğrafın yer alacağı sergi için çalışmalarını sürdüren Beşli, dün akşam etkili olan kar yağışı ve sabah saatlerinde gelinliğe bürünen tarihi dokuyu da fotoğraflamak için araziye çıktı.

At yarışları, cirit, doğal yaşam, insan yüzü, hayvanlar alemi, kırsal alandaki yaşam mücadelesi gibi bir çok konu üzerinde fotoğraf çalışması yapan Özgen Beşli, bu çalışmalarını sosyal paylaşım sitesi facebook ve bazı dergilerde de yayınlıyor.

Fotoğrafa olan merakı küçük yaşlarda başlayan Beşli, zamanının büyük bölümünü, fotoğrafçılık sanatını geliştirmeye ayırıyor. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Burhan Özba ile birlikte doğayı gezen Beşli’nin Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün beklediğimiz bir gündü. Kars’ta kış bitmesine yakın kar yağması bizi sevindirdi. Şu an fotoğraf için en iyi zaman; ışık, kar ve Kars’ın tarihi yapısı bütünleşince ortaya farklı güzellikler çıkmakta. Çekmiş olduğum fotoğrafları şahsıma ait sosyal medya sayfamda yayınlıyorum ve Türkiye’nin ulusal fotoğraf paylaşım sitesinde, Anadolu Dergisi’nde de fotoğraflarımı paylaşıyorum. Bu kış fotoğraf çalışması bittikten sonrada yazın kişisel sergimi açmayı hedefliyorum. 40-50 fotoğraflık bir sergi açacağım. Kars’la ilgili kış ve yaz fotoğraflarının yer alacağı bir sergi olacak. Şuan Kars’ta karlı havada en güzel görüntü akşam saat 21.00’de Devlet Demir Yollarında buharlı lokomotif çektim. Hava kar yağışlıydı ve şehrin üzerinde bir bulut vardı o buluta şehrin kızıl ışıkları yansımıştı. Ona uzun pozlama yaparak eşimle birlikte o muhteşem görüntüyü fotoğrafladım.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.