1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Berlin Film Festivali’nde
Berlin Film Festivali’nde

Berlin Film Festivali’nde

Kars’ın çocuklarının filmi Berlin Film Festivali’nde...

A+A-

Faruk Hacıhafızoğlu’nun Kars’ta çekilen ve ilk uzun metrajlı filmi olan “Kar Korsanları” 65. BERLİNALE (Berlin Film festivali)’ne seçildi. 12 Eylül darbesi döneminde üç çocuğun evlerini ısıtabilmek uğruna, yakacak bulmak için verdikleri mücadeleyi konu alan film, Türkiye’yi bu yıl Berlin Film festivalinde temsil edecek ve festivalin Generation bölümünde Kristal Ayı için yarışacak. Kars’ın görsel büyüleyiciliği ve kültürel zenginliğini de izleyiciye aktarılan “Kar Korsanları”, İngiltere, Kanada, İsveç, Almanya, İtalya, Danimarka, Hindistan, ABD, Avustralya ve İrlanda’dan 13 filmle birlikte Kristal Ayı Ödülü için yarışacak.

Filmin  ekibinin tamamının Karslı olduğunu, oyuncuların Kars’ta yaşayan insanlar olduklarını söyleyen Hacıhafızoğlu; “Profesyonel hiçbir oyuncuya yer vermedik, sadece Karslı insanların oynamasını istedik.  Çünkü Kars’ta var olan sanat ruhunu açığa çıkarmak istedik”. “Film bir şehirde yaşayanların değil bir şehri yaşayanların filmidir.” dedi.

-25 DERECEDE SOĞUĞA DİRENEREK ÇEKTİK.

Filmde 40-45 civarında Karslı çocuk ve 40-50 civarında yetişkinin rol aldığını belirten yönetmen Hacıhafızoğlu; “ Bu filmi -25 derecede ekip ruhuyla, zor kış koşullarına direnerek çektik. Kars’ı ifade eden her şey bu filmde var dedi. Aynı zamanda Kars Belediyesi ve Sim-er otel, film çekilirken bize çok yardım etti. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

KARS'IN ÇOCUKLARININ DAHA YARATICI FAALİYETLER İÇERİSİNDE OLMASINI İSTİYORUM.

Kar Korsanları filminin Kars’taki sanat faaliyeti açısından bir başlangıç olduğunu belirten Hacıhafızoğlu; “ Kars’ın çocuklarının  sanatsal yaratıcılıklarını biliyorum ve daha çok görülür olmasını çok istiyorum. Bunun için daha çok şey yapacağız. Çeşitli film festivalleri düzenlemeye çalışacağız. Hepimiz Kars çocuğuyuz. Kars insanının sadece et ve süt ürünleriyle gündeme gelmesini değil, sanat faaliyetleriyle de ön plana çıkmasını istiyoruz ve bunun için çalışacağız. Bu zaten onlarda var, bunu açığa çıkarmak için uğraşacağız” dedi.

FARUK HACIHAFIZOĞLU KİMDİR?

1965 yılında Kars’ta Zavot (Büyükboğatepe) köyünde doğan Faruk Hacı hafızoğlu, ilkokulu Büyükboğatepe köyü ve  Kars İsmetpaşa ilkokulunda, ortaokulu Atatürk ortaokulunda ve lise eğitimini Cumhuriyet lisesinde tamamladı. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi - Londra Westminster Üniversitesi Çağdaş Medya Pratikleri bölümünden mezun oldu. Turkish Daily News gazetesi'nde daha sonra  medya sektöründe fotoğraf editörü, yapımcı ve yönetmen olarak da görev yaptı. Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan Hacıhafızoğlu, 2013 yılının kış mevsiminde Kars’a gelerek Kar Korsanları filmini çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.