1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BDP Protesto Etti
BDP Protesto Etti

BDP Protesto Etti

Kars’ta terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik yapılan operasyonları ve tutuklanmaları Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri protesto etti.

A+A-

Parti binasından polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyerek Faikbey Caddesi At Heykeli önüne gelen grup burada basın açıklaması yaptı.

 

BDP İl Başkan Yardımcısı İdris Ağbaba’nın okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

“14 Nisan 2009 günü birçok merkezde ve aynı anda partimize yönelik kamuoyunca “siyasi soykırım” olarak tanımlanan operasyonlar bastırılmıştır. Söz konusu operasyonlar halen sürmektedir ve her gün birkaç partili üye veya çalışanımız gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. Bunun ilimizde yaşanan ayağı gecikmeli ama bir o kadarda dayanıksız uydurma delil ve gerekçelerle gerçekleştirilmiştir. Biz bu operasyon ve baskıların siyasi iktidardan bağımsız olduğunu düşünmüyoruz. 2009 yerel seçimlerinde bölgede yenilgi düzeyinde başarısız sonuçlar alan AKP iktidarı Partimize yönelik demokratik olmayan yol ve yöntemlerle sindirme ve baskı altına alma tutumunu geliştirmiştir. Bu operasyon baskı ve tutuklama furyasına karşı halkımızla birlikte demokratik tepki ve duruş geliştirdik. Bundan sonrada bu kararlılığımızı sürdüreceğimizi basına ve kamuoyuna duyuruyoruz.”

 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.