1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BDP Kars Örgütü Gemlik´e GİTMİYOR
BDP Kars Örgütü Gemlik´e GİTMİYOR

BDP Kars Örgütü Gemlik´e GİTMİYOR

BDP Kars İl Örgütü, gerginlik yaşanmasın diye Gemlik’e gitmeme kararı aldı.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP Kars İl Örgütü, İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın, yaklaşık 2 aydır avukatları ve ailesi ile görüşememesini protesto etmek amacıyla TUHAD-FED ve DTK desteğiyle Bursa’nın Gemlik İlçesinde yarın yapılacak yürüyüşe katılmak için Hakkari, Diyarbakır, Van ve Iğdır’dan bugün yola çıkan konvoyların Polisin, “Konvoya saldırı olabilir” yönünde ihbar aldıkları gerekçesi ile çıkışlarına izin vermemesini protesto ettiler.

BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, “İmralı’da uygulanan kaygı verici tecrit nedeni ile TUHAD-FED öncülüğünde başlatılan ve partimizce de desteklenen Gemlik yürüyüşüne, İçişleri Bakanlığı’nın talimatı olduğu gerekçesi ile valiliklerin il dışına çıkış yasağı koyduğu Van, Hakkari ve Iğdır başta olmak üzere arkadaşlarımızın araçlarına cezalar kesildiği, keyfiyetçi yaklaşım ve hukukun -seyahat etme özgürlüğünün-hiçe sayıldığı despotik anlayışı kınıyoruz. AKP hükümetini ve devlet aklını sağduyulu davranmaya, halkın hassasiyetlerini görmeye, İmralı ‘da uyguladığı tecritten vazgeçmeye, PKK ile yapılan görüşmelere yeniden başlatılmaya, halklarımıza reva gördüğü bu kirli savaştan vazgeçmeye davet ediyor. Basını ve Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” dedi.

Yapılan bu uygulamanın haksız olduğunu belirten BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de  “Meclise girmemiz yine yıllardan beridir orada ki duruşumuzu barış politikasını ve barış tutumumuzu devam ettireceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.