1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı
Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı

Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı

Dallı: Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı

A+A-

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılay’ı olarak karşılıklı anlayış, hoşgörü, merhamet ve yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da geliri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bir bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.

“Bazı Şeyler Gönülden Kopmalı” konseptinde hazırlanan kampanyanın 17 Haziran 2015 tarihinde başladığını ve 17 Temmuz 2015 tarihinde sonlandırmayı planladıklarını belirten Başkan Dallı, kampanyanın bilinirliğinin sağlanması ya da güçlendirilmesinin Kızılay’ın yardım elini uzattığı ihtiyaç sahibi insanlar adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Dallı kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, hayırsever vatandaşlarım tüm bankalardan Kızılay Bağış hesaplarına zekat şartı belirterek; “Bazı şeyler gönülden kopmalı’ diyerek başlattığımız bu yılki Ramazan Kampanyamızın devamında, Türk Kızılayı Zekat Modeli’nin de kamuoyu ile paylaşılmasını önemsiyoruz. Dinimizin şartlarından olan  ‘zekat ’ ihtiyaç sahibi insanlara yıl boyunca verilebilmektedir. Zekatın, Ramazan ayında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ise toplum tarafından kabul görmekte, anlam kazanmaktadır. Zekâtlarını Türk Kızılayı aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza birçok seçenek sunuyoruz.

Bu kapsamda tüm PTT İşlem Merkezleri’nin 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki hesabına, Türk Kızılayı internet sayfası üzerinden zekat menüsünü kullanarak elektronik ortamda,168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Türk Kızılayı Şube Başkanlıklarından, zekat şartını belirterek, ihtiyaç sahiplerine istedikleri miktarda zekatlarını yatırabilirler.” Diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.