1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bayramlaşma töreni...
Bayramlaşma töreni...

Bayramlaşma töreni...

Kars’ta bayramlaşma garnizon şehitliğinde yapıldı...

A+A-

Kars’ta Kurban bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma programı, Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi Valilik bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreni, son aylarda verilen şehitler nedeniyle Garnizon Şehitliğinde icra edildi.

Şehitlikte bir araya gelen Vali Günay Özdemir, 14. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti Kars Milletvekili Adayı Selahattin Beyribey, gazeteciler, resmi kurum müdürleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı. Bayram nedeniyle zaman zaman şehitlikte Kuran- Kerim okundu. Şehitlik müzesi gezildikten sonra İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından şehitlerin ruhu için dua okundu. Bu arada şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan Vali Özdemir ve protokol mensupları, burada hazır bulunan şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek acılarını paylaştı.

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE KURBAN KESİLDİ

Buradaki bayramlaşma programının ardından Vali Özdemir ve Başkan Murtaza Karaçanta, Rehabilitasyon Merkezinde misafir olan hastaları ve kimsesizleri ziyaret etti. Vali Özdemir ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Aile ve Sosyal Politikalar Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erol Batu tarafından karşılandı. Ardından da Vali Özdemir ve Başkan Karaçanta, Rehabilitasyon Merkezinde kalanlara çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret sırasında Vali Özdemir tarafından Rehabilitasyon Merkezinin bahçesinde kurban kesildi. Vali Özdemir ve Başkan Karaçanta bir süre burada misafir olan hasta ve personel ile sohbet ederek merkezden ayrıldı.

HASTALAR: ‘ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN’

Vali Özdemir, Başkan Karaçanta ve beraberindekiler, buradaki ziyaretin ardından Kars Harakani Devlet Hastanesine geçerek çeşitli servislerde yatan hastalara karanfil ve şeker ikram etti. Hastalara acil şifalar dileyen Özdemir ve Karaçanta’ya hastanede yatan birçok hasta, hastane hizmetlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek ‘Allah Devlete zeval vermesin’ dedi. Bu sırada Vali Özdemir, yeni doğan kızı Alinda’yı tedavi için hastaneye getiren Valilik personeli Ali Haydar Altıngülü ve eşi ile de yakından ilgilenerek minik bebeğe şifalar diledi. Ziyaretin sonunda ise Vali Özdemir ve Başkan Karaçanta, hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınları ve vatandaşlarla da bayramlaşarak bir süre sohbet etti.

VALİ GÜNAY ÖZDEMİR'İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Öte yandan Kars Valisi Günay Özdemir, Kars halkının bayramını kutladı: Vali Özdemir mesajında:

“Milletimizin ve dinimizin temel ibadet ve değerlerinden olan sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla yardımlaşma-dayanışma, birlik-beraberliğimizin en üst seviyede yaşandığı dini bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Toplumsal hayatımızın simgeleşen günlerinden olan ve insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramlarımız; sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaya imkân sağlayan, birlik-beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın en üst düzeye çıktığı önemli günlerdir. Unutmamalıyız ki; bu bayram yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır. Bu kutsal günler; insanlar arasındaki birlik beraberliği sağlayan, kırgınlıkların, küskünlüklerin giderilmesi için önemli fırsatlardır. Kurban Bayramının Müslümanlar arasındaki ve bölgemizdeki fitne ateşinin sönmesine vesile olması en büyük temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşerilerim olmak üzere kutsal topraklarda bulunan hacılarımızla birlikte tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar; birlik-beraberliğimizi, yardımlaşma-dayanışmamızı daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.