1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bayram Tedbirleri Alındı
Bayram Tedbirleri Alındı

Bayram Tedbirleri Alındı

Kars Emniyet Müdürlüğü’nce, Kurban Bayramı’nda, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için bi takım tedbirler alındığı bildirildi.

A+A-

Açıklamada, “Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince, halkımızın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezleri, mezarlıklar, camiler, hayvan borsası, pazar yerleri, tren garı ve şehirler arası otogarda, meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla sivil ve resmi motorize ekipler ile yaya devriye görevlendirilmesi yapılmıştır. 3 Ekim Cuma gününden başlamak üzere, tatilin son günü olan 8 Ekim Salı gününe kadar, (7) resmi, (7) sivil motorize ekipte (70), (72) yaya devriye asayiş ekibinde (144) olmak üzere toplam (214) personel görevlendirilmiştir. Trafik yönünden ise, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Kağızman ve Sarıkamış İlçe Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerimizde görevli personelinin senelik izin planlaması, kurban bayramında alınacak trafik tedbirleri nedeniyle 01 - 12 Ekim 2014 tarihleri arasında görevde olacak şekilde yapılmıştır. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce; Kurban Bayramı tatilinde planlanan tedbirler kapsamında ekip görevlilerine takviye olarak, bürolarda görevli trafik personelinin de katılımıyla (4) motorize ekiple birlikte toplam (32) personelimiz, trafik sevk ve idaresinde görev alacaktır” denildi.

Kars Emniyet Müdürlüğü’den yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle arefe günü yaşanması muhtemel yoğunluğun azaltılmasına yönelik, ana caddeleri birbirine bağlayan kavşaklarda, yaya trafik personeli görevlendirilecektir. Gündüz görev alacak (4) motorize trafik ekibi ise güzergahta trafiğin tanzimi ve trafik akışını engelleyen araçların kaldırılması için, sürekli seyir halinde denetim yapacaklardır. Ayrıca şehirlerarası otobüs terminalinde, bayram tatili süresince (1) görevlimiz görev alacak olup, yolcuların güvenliği bakımından otobüslerin ve sürücülerinin sefere çıkmaya uygun olup olmadıklarına yönelik denetimleri titizlikle yapılacak, uygun olmayan araç ve sürücülerin sefere çıkmalarına kesinlikle izin verilmeyecektir.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Kağızman ve Sarıkamış İlçe Trafik Denetleme İstasyon Amirliklerimizce; Bayram süresince trafik kazalarının yoğunlaştığı yol kesimlerinde yapılması planlanan sabit trafik uygulamalarında, uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı 03:00 - 06:00 saatleri arasında, uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktasında kısa süreli araçtan inmeleri sağlanacak, bu sayede görevlilerimizce aracın teknik şartlara uygunluğuna, plakalarının araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığına, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik kontrolleri yapılırken, hem aracın iç mekanındaki havanın değişmesi (oksijen yoğunluğunun artması) hem de hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün, uyku ve yorgunluğunun bir nebze de olsa giderilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca günlük 3,5 saati çevirme ekipli, 3,5 saati çevirme ekipsiz seyir halinde olmak üzere toplam 7 saat, radarla hız denetimi uygulamaları yapılacaktır.

Bayram tatili süresince Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün, 1’i radar ekibi olmak üzere toplam 3 ekibi, Sarıkamış İstasyon Amirliğinin 2 ekibi ve Kağızman İstasyon Amirliğinin 1’i radar ekibi olmak üzere 2 ekibi vasıtasıyla, sabit ve seyir halinde trafik denetimlerine ağırlık verilecek olup, trafik kazalarının yoğun olduğu yol kesimlerinde yapılacak olan sabit trafik uygulamalarında, kazaların neden ve sonuçlarında etkin olan hatalı sollama, yakın takip, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ve sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kurallara uyup uymadıklarına dair denetimler sıklaştırılacaktır.

Ağır taşıt ve ticari araç denetimlerinde, takoğraf kontrolleri yapılacak ve denetimler esnasında çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin, taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecektir.

Bu tedbirlerin yanı sıra, vatandaşlarımızın da karşılaştıkları olumsuzlukları vakit geçirmeksizin 155 polis imdat hattına veya en yakın polis birimine bildirmeleri, olaylara müdahalede Kars Polis Teşkilatına büyük katkı sağlayacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.