1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bayraktepe'de kar 190 santimetre
Bayraktepede kar 190 santimetre

Bayraktepe'de kar 190 santimetre

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de 190, Palandöken Kayak Merkezi'nde 88 santimetre olarak ölçüldü.

A+A-

Kar yağışının etkili olduğu Palandöken'de kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaştı. Ukrayna, İran başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kayak merkezindeki 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 No'lu pistlerde kayak yapılabiliyor. A, B ve Vadi liftlerinin de açık olduğu öğrenildi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde bulunan otellerdeki doluluk oranlarının Palan Otel'de yüzde 75, Polat Otel'de yüzde 40, Dedeman Otel'de yüzde 38 olduğu belirtildi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 190 santimetre olarak ölçüldü.

Ce-Mar Toprak Otel Genel Müdürü Durmuş Akça, kar yağışıyla birlikte 1. ve 2. etaptaki pistlerin tamamının açık olduğunu belirterek, çok iyi bir kış sezonu geçirdiklerini söyledi.

Sömestri tatili boyunca kayak merkezinde yerli konukları ağırladıklarını ifade eden Akça, "Bugünden itibaren özellikle Rusya'dan turistler gelmeye başladı. Otel olarak bağlantı kurduğumuz Ukrayna ve İran'dan da yakında turistler gelecek. Nisan ayı ortalarına kadar sezonu hep böyle dolu geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu arada otellerdeki doluluk oranın Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 85, Çamkar Otel'de yüzde 80, Kar Otel'de yüzde 70 ve Alpina Konaklarında yüzde 60 olduğu öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.