1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baştimar’ın Suruç Katliamı açıklaması
Baştimar’ın Suruç Katliamı açıklaması

Baştimar’ın Suruç Katliamı açıklaması

Kars - Ardahan Bölge Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen katliamı kınayan bir açıklamada bulundu.

A+A-

Baştimar açıklamasında, Baro olarak Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen ve ülkenin pek çok yerinden  bir araya gelen gençlerimizin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle ve nefretle  kınadıklarını belirterek, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet,  yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Hiçbir gerekçe sivilleri hedef almayı meşru hale getiremez. Bu nedenle terörün her türlüsünü kınıyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Baştimar şunları söyledi:

“Etnik, mezhepsel, bölgesel, dinsel kimliklerin ön plana çıkarılması, nefret söylemine ve ötekileştirmeye yol açarak kin ve düşmanlık tohumlarının ekilmesine neden olmaktadır. Bölgeyi terörize etmek isteyenler bu politikaların sonuçlarından yararlanmakta ve sonuçta masum halk bunun bedelini canı ile ödemektedir. Ortadoğu ve özellikle Suriye’nin içinde bulunduğu anarşi ve terör için yeterli önlem alınmaması durumunda ülkemiz için de büyük bir tehlike olacaktır. Bu saldırılar, maalesef ülkemizin huzur ve barışına yönelik tehdidin boyutunun oldukça büyük olduğunu göstermektedir. Bu saldırıların birlik ve beraberliğimize zarar vermesine izin verilmemeli; sağduyu ile hareket edilerek toplumun sükuneti sağlanmalıdır. Bunun için devletin bütün birimlerinin üstlerine düşen görevleri yerine getirerek olayın fail veya faillerini en kısa zamanda ortaya çıkarması gerekmektedir. Zira bu tür olayların faili meçhul kalması başka büyük olayların daha kolay yapılmasına zemin hazırlamaktadır. Henüz 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır’da meydana gelen olayın tazeliği ortada iken böyle bir olayın meydana gelmiş olması gerekli tedbirlerin alınmadığı ve özellikle istihbarat yönünden zafiyet yaşandığını akıllara getirmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.